Sanofi, Diyabetteki Global Tecrübesini Türkiye'ye Taşıyor

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Guidi:'Türkiye'ye yaptığımız katkıyı daha da büyütmek istiyoruz, tüm çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz'.

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Fabrizio Guidi, 'Türkiye'ye yaptığımız katkıyı daha da büyütmek istiyoruz, tüm çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.' ifadesini kullandı.

Sanofi açıklamasında görüşlerine yer verilen Guidi, diyabet yönetiminde ortaya koydukları yüksek standartlar ve bütünsel yaklaşımları sayesinde dünya lideri olduklarını dile getirdi. Sanofi'nin, diyabet yönetiminde uzun yıllara dayanan bir tecrübesi olduğunu belirten Guidi, şunları kaydetti:

'Biyoteknoloji alanında Fransa'da 1., dünyada 3. sırada yer alan Sanofi'nin geliştirme aşamasındaki ürünlerinin tamamı biyoteknolojik ürünlerden oluşuyor. Diyabet alanında hem dünyada hem de Türkiye'de öncü, çığır açan ürünümüzle de lider konumundayız. Çalışmalarımızı hasta ihtiyaçlarını merkeze alarak geliştirmeye devam ediyoruz. En güncel teknolojilerle en son araştırma ve geliştirmeleri birlikte kullanıyoruz. İçlerinde tasarım ödüllü enjeksiyon kaleminin de bulunduğu kullanıcı odaklı cihazlarımız ve ciddi klinik araştırmalara dayanan tedavi yöntemlerimiz ile diyabet alanında kapsamlı bir portföy sunuyoruz. Sanofi'nin getirdiği çözümlerle diyabetten etkilenen milyonlarca insan günlük yaşamını kendi kendine idame ettirebiliyor.

Kontrol altına alınmadığında körlük, böbrek yetmezliği, diyabetik ayak, kalp hastalığı ve inme gibi ciddi sorunlara yol açabilen diyabet hastalığı, 2015 yılı itibarıyla dünya çapında 415 milyon kişiyi, Türkiye'de ise yaklaşık 7, 2 milyon kişiyi etkiliyor. 2015 yılında tüm dünyada 5 milyon insan diyabet nedeniyle hayatını kaybetti. Diyabet bulaşıcı bir hastalık olmamasına rağmen bir salgın gibi her geçen gün daha da yayılıyor. Diyabetin önümüzdeki 10 yıl içinde 642 milyonu aşkın insanın sağlığını tehdit eder hale geleceği öngörülüyor. Türkiye, diyabetli insan sayısı açısından Rusya ve Almanya'dan sonra 3. sırada yer alırken, diyabet görülme sıklığı açısından Avrupa'da ilk sırada yer alıyor.'

-'Diyabetin ortaya çıkmadan önlenmesi büyük önem taşıyor'

Sağlık açısından büyük bir sorun olan diyabetin maddi olarak da büyük bir külfet yarattığına işaret eden Guidi, '2015 yılında dünya genelinde diyabet ve komplikasyonlarına 673 milyar dolar harcanmış bulunuyor. Yapılan hesaplamalara göre Türkiye'de Tip 2 diyabetin maliyeti GSYH'nin yüzde 1'ini, bir başka ifade ile yaklaşık olarak 10 milyar TL'yi buluyor. Diyabetin ortaya çıkmadan önlenmesi bu yüzden büyük bir önem taşıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Guidi, Sanofi'nin 100 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösterdiğini, Türkiye'de de 65 yıldır halk sağlığı için çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin sağlık alanındaki en önemli global çözüm ortaklarından biri olduklarını dile getiren Guidi, şu açıklamalarda bulundu:

'Türkiye'de sadece ilaç temin etmiyoruz. Aynı zamanda üretim yapıyor, ihracat gerçekleştiriyor, Ar-Ge ve klinik araştırma çalışmaları yapıyoruz. 2009 yılında Lüleburgaz fabrikasını satın aldık ve bugüne kadar bu tesisimize 600 milyon avrodan fazla yatırım yaptık. Burada hem bugünün hem de yarının teknolojisi ile üretim yapıyoruz. Türkiye'deki her 6 kutu ilaçtan birinin üretildiği tesisimiz Türkiye'nin en büyük ve gelişmiş ilaç üretim tesisi konumunda. Dünya çapındaki 100'ü aşkın Sanofi üretim tesisi arasında ilk 3'te yer alıyoruz. Türkiye'de faaliyet gösteren çok uluslu ve yerel ilaç şirketler için de üretim yaptığımız tesisimizden 46 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.

Üst düzeyde kalite standartlarımız ve teknolojimiz sayesinde enjektable steril toz üretimi için Japon PMDA onayına sahip ilk ve tek tesis konumundayız. 340 araştırma alanındaki 40 klinik araştırma projemiz devam ediyor. Türkiye'ye yaptığımız katkıyı daha da büyütmek istiyoruz, tüm çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.'
Kaynak: AA