Kırşehir'de 'Yeşil Bant Projesi' Tamamlandı

Proje, AnkaraKayseri karayolunun Kırşehir kent merkezinden geçen 4,4 kilometrelik bölümünde uygulandı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ankara-Kayseri karayolu üzerindeki 4,4 kilometrelik alanı kapsayan Yeşil Bant Projesi'nin tamamlandığını belirtti.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında 70 kilometrelik alanda çalışma yapıldığını ifade ederek, Yeşil Bant Projesi'nin Kervansaray, Kındam, Aşıkpaşa, Medrese ve Ahi Evran mahallelerine hitap ettiğini, bu yerleşim birimlerine parklar, spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi çeşitli aktivite olanakları sunan rekreasyon alanları oluşturulduğunu belirtti.

Ankara-Kayseri karayolunun önceki yıllarda şehir merkezi dışında olmasına rağmen zamanla etrafında yerleşim birimleri oluştuğuna dikkat çeken Bahçeci, şunları kaydetti:

'Projemiz kapsamında Mucur, Osman Bölükbaşı ve Çiçekdağ parkları revize edilmiş olup, 3,7 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, fitness ve çocuk oyun alanları, kamelyalar, piknik masaları, pergoldeler, banklar, kent mobilyaları, yürüyüş ve koşu yolları yapıldı. Ayrıca iki yeni park yapıldı. Bunların yanı sıra peyzaj çalışmaları kapsamında rengarenk güller, çok yıllık yer örtücü çalılar, ağaçlar ve mevsimlik çiçeklerle Ankara-Kayseri yolu renklendi.'
Kaynak: AA