Melikgazi Belediyesi 'Kurban Kesim Kursları' Devam Ediyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları olarak ‘küçük ve büyükbaş hayvan (kurban) kesimi’ kursunun devam ettiğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi 'Kurban Kesim Kursları' Devam Ediyor
Yaklaşan Kurban Bayramına yönelik, ‘Kendi Kurbanını Kendin Kes’ sloganı ile kurban kesim kursu açtıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “Şehrimizde inşa ettiğimiz kapalı semt pazaryerleri aynı zamanda kurban kesim yerleridir. Ayrıca şehrimizde kurbanlar genellikle bağ ve bahçeli sayfiye alanlarında kesilmektedir. Dolayısı ile isteyenler kendi kurbanlarını kendi kesebilmektedir. Ancak bu konuda yeterli bilgisi ve tekniği bilmeyenler için kurs açtık. Şimdi bu kurslarımız sayesinde bireyler kendi kurbanını kendi kesebilecektir. Dolayısı ile Kurban bayramının ilk günlerinde kasaplarda yığılma ve birikmelerde bir bakıma önlenecektir. Kurslarımız teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Küçük ve büyükbaş hayvan (kurban) kesimi kursunda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir. Açmaya karar verdik. Gerekli alt yapıyı oluşturduk. Şimdi sıra kurslara katılmak isteyenler için kayıt işlemlerindedir. 3 grup halinde gerçekleştirilecek küçük ve büyükbaş hayvan (kurban) kesimi kursu saat 18.00 ile 22.00 arasında önce teorik ve uygulamalı olarak verilecektir.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, kursların, 3 ayrı grupta Necip Fazıl Kısakürek Sosyal tesislerinde saat:18.00 ile 22.00 arası verildiğini ifade etti.

Kaynak: İHA