DAP'tan Hayvancılığa İçme Suyu Desteği

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 'Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında, 9 bin sac ve prefabrik beton sıvatın dağıtımına başlandı.

DAP'tan Hayvancılığa İçme Suyu Desteği
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 'Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında, bölgede meralar ve köy arazilerinde kullanılması amacıyla 9 bin sac ve prefabrik beton sıvat dağıtılmaya başlandı.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, yaptığı açıklamada, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, finansmanının tamamı DAP İdaresi tarafından karşılanarak yaptırılan 9 bin 960 sac ve prefabrik beton sıvatın dağıtımıyla iki yılda toplam 19 bin saç ve beton sıvatın bölgeye kazandırıldığını belirtti.

Daha önce Hakkari, Malatya, Tunceli ve Van'da sıvatların dağıtımının yapıldığını ifade eden Demir, şunları kaydetti:

'Sıvatların dağıtımı önümüzdeki günlerde Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş, Sivas ve Van'da gerçekleştirilecek. Muhtarlara teslim edilen sıvatlar, köy ve mera arazilerinde belirlenen yerlere kurularak hem hayvanların temiz su ihtiyacını karşılayacak hem de suya ulaşmada zorluk yaşanan alanların suya kavuşturulması amaçlanıyor. Bölgede hayvancılığı daha verimli kılmak, kırsal alanda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, bu yıl 5 bin 850 sac ve 4 bin 110 adet beton olmak üzere toplam 9 bin 960 adet sıvatın, il özel idareleri ve büyükşehir belediyeleri aracılığıyla köy ve meralardaki hayvan yetiştiricilerine dağıtılacak.'

Kaynak: AA