Çolakbayrakdar, 'Daha Yeşil Ve Engelsiz Bir Kocasinan Hazırlıyoruz'

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’a yeni yapılacak olan park alanlarını yerinde inceledi.

Çolakbayrakdar, 'Daha Yeşil Ve Engelsiz Bir Kocasinan Hazırlıyoruz'
Başkan Çolakbayrakdar, ilçe genelinde yaptığı çalışmaların yanı sıra Kocasinan’ın daha yeşil olması için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Çevre düzenleme, park ve yeşil alan çalışmalarıyla Kocasinan’ın çehresini baştan aşağı değiştirerek, daha yaşanabilir mekânlar sunmak için projelere hız veren Başkan Çolakbayrakdar, bu çerçevede mevcut parkları yenilerken; mahallelere de yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor.

Başkan Yardımcısı Ali Bulu ile birlikte mahalle mahalle çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, bölge sakinleri tarafından sevgiyle karşılandı. İncelemeler sırasında teknolojiden faydalanan Başkan Çolakbayrakdar, tablet bilgisayardan projelerin çizimlerini de inceledi. İncelemeler neticesinde yetkililere talimat veren Başkan Çolakbayrakdar, park alanlarında engellilere yönelik düzenleme yapılmasını da istedi.

İncelemeler sonrası kısa bir konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan için daha modern parklar yapmaya devam ediyoruz. İhalesi yapılan Yenimahalle, Mithatpaşa, Turgutreis ve Yavuzlar mahallelerinde yeni parkların yapımı yakın zamanda başlayacak. Parklarımızda zeminleri kauçuk kaplama yaparak daha yeni ve daha kaliteli oyun grupları yerleştireceğiz. Öncelikle çocukların sağlıklı bir şekilde oyun oynayabilecekleri oyun alanları oluşturacağız. Çocuklar arasındaki engelleri ortadan kaldırmak için oyun alanlarında engelli çocuklarımıza yönelik özel spor aletleri yapacağız. Yetişkinlerin kullanabileceği yürüyüş yolları, yeşil alan, bank, spor aletleri ve kamelyalar yapacağız. Böylelikle bölge sakinlerinin spor ve sosyal yaşantısı hareketlenecek. Çünkü daha modern ve bölge sakinlerimiz için daha ferah alanlar oluşturuyoruz. Parklarımız yediden yetmişe herkese hitap edecek.” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, hızlı bir şekilde park çalışmalarını tamamlayarak kısa zamanda vatandaşın hizmetine sunacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA