Ot Biçme Makinesine Kaptırdığı Parmaklarını Doktorlar Dikti

Sarıkamış ilçesinde parmaklarını ot biçme makinesine kaptıran vatandaşa, yapılan cerrahi müdahalenin ardından 3 parmağı yeniden dikildi.

İlçeye bağlı Balıklı köyünde yaşayan Ferhat Karakurt (27), ot biçme makinesinin üzerine düşünce sol elinin 3 parmağı kopma noktasına geldi.

Sarıkamış Devlet Hastanesine kaldırılan Karakurt'un parmakları 3 saatlik operasyonun ardından yeniden dikildi.

Sarıkamış Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Kayahan Karaytuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karakurt'un hastanelerine geldiği sırada parmaklarını sadece el üzerindeki derinin tuttuğunu söyledi.

Balıklı köyünün ilçeye 60 kilometre uzaklıkta olduğunu ve 2 saat içinde hastanın çok hızlı bir şekilde hastaneye ulaşmasının cerrahi müdahale açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Karakurt, şöyle konuştu:

'Bu tür vakalarda en önemli olan şey ilk 8 saat içinde mutlaka operasyon yapılmasıdır. Hastamızın zaman kaybetmemesi açısından hasta yakınlarına da durumun ciddiyetini anlatarak operasyona başladık. Cerrahi ve mikro cerrahi tecrübemizle 3 parmak, 3 saatte yapılan ameliyatla dikildi. Ameliyatın ardından 3 ile 4. parmak uyum sağladı. İkinci parmağın uç kısmında ise bir dolaşım bozukluğu var. O da kısa sürede düzelecek inşallah. Aslında bu tür operasyonlar daha üst düzey hastanelerde yapılır ancak tecrübemiz ve ekibimizin profesyonel olmasıyla hastanemizin imkanlarını zorlayarak bu operasyonu gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın sağlığı için bilgi birikim ve tecrübemizi sonuna kadar kullanıyoruz. İnsanlarımıza en hızlı ve iyi hizmeti vermek zorundayız.'

Hasta Ferhat Karakurt da hastanede işinde uzman hekimlerin olmasının çok büyük şans olduğunu ve parmaklarına yeniden kavuşmanın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA