Bahreyn'de Şii Din Adamı Kasım'ın Duruşması

Şii din adamı İsa Kasım'ın 'yasa dışı kazanç sağlama ve kara para aklama' suçlamalarıyla yargılandığı dava 15 Eylül'e ertelendi.

Bahreyn'de Şii din adamı İsa Kasım'ın 'yasa dışı kazanç sağlama ve kara para aklama' suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşmasının ertelendiği bildirildi.

Başsavcı Harun ez-Zeyani resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Şii din adamı İsa Kasım'a işaret ederek aralarında bir adamının da bulunduğu 3 kişinin 'yasa dışı kazanç sağlama ve kara para aklama' suçlamalarıyla yargılandıkları davanın duruşması görüldü.

Açıklamada gıyaben yargılanan sanıklardan birinin bugünkü duruşmaya katıldığı, diğer ikisinin de duruşmaya katılmaları ve tekrar çağrılmaları için davanın 15 Eylül'e ertelendiği belirtildi.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı, 'devletin üst düzey kurumlarını zarara soktuğu' gerekçesiyle 20 Haziran'da İsa Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarıldığını açıklamıştı. Başsavcılık, 'yasa dışı kazanç sağlama ve kara para aklama' suçlarından Kasım hakkında soruşturma başlatmıştı.
Kaynak: AA