Didim'de Üç Alan Jeotermal İhalesine Çıkılıyor

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Didim’de bulunan üç alan için jeotermal ihalesine çıkılıyor.

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Didim’in de içerisinde yer aldığı bölgelerde 12 adet Jeotermal Kaynak Arama Ruhsat Sahaları, 3 adet Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahaları ile 1 adet Doğal Mineralli Su Ruhsat Sahasının açılması için ihaleye çıktı. İhale kapsamında Didim’e bağlı Denizköy, Yalıköy ve Akyeniköy’de yer alıyor.

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak çıkarılan Uygulama Yönetmeliğinin 17. maddesi gereğince; 12 adet Jeotermal Kaynak Arama Ruhsat Sahaları, 3 adet Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahaları ile 1 (bir) adet Doğal Mineralli Su Ruhsat Sahası, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi hükümlerine göre “Açık Teklif Artırma Usulü” ile ihale edilmek üzere aramaya açılacağını bildirdi.

Bu kapsamda Nazilli Direcik mevkii, Sultanhisar Malgaç Mustafa mevkii, Nazilli Hamidiye mevkii, Köşk Umurlu mevkii, 5 adet Kuşadası Merkezde, Kuşadası Güzelçamlı mevkii, Didim Denizköy mevkii, Didim Akyeniköy mevkii, Didim Yalıköy, Kuyucak Aksaz bucak, Söke Güllübahçe, Karacasu Alemler mevkiinde ise Doğal Minarel su arama için ihaleye çıkılacak. İlanla ilgili detaylar Resmi gazeteden öğrenilebilecek.
Kaynak: İHA