Mezitli'de 'Çocuk Gündüz Bakım Evi' İçin Protokol İmzalandı

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’ne ait arsada, hayırsever Bircan Tüfekçioğlu tarafından yapılan ’Çocuk Gündüz Bakım Evi’ için protokol imzalandı.

Mezitli'de 'Çocuk Gündüz Bakım Evi' İçin Protokol İmzalandı
Fatih Mahallesi’nde bulunan bin 38 metrekarelik alanda inşa edilen, ’Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin hizmet girmesi için tüm adımlar atıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ailesi ile birlikte makamında ziyaret eden hayırsever Bircan Tüfekçioğlu, kendi adını taşıdığı bakım evinin hizmette girmesi için hazırlanan protokolü imzaladı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen hayırsever vatandaş, Mezitli’de böyle bir esere imza attığından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Tüm hayırsever vatandaşların belediyelerle ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Tüfekçioğlu, imkanı olan herkesin böyle bir eser kazandırması gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise 15-24 Ağustos tarihleri arasında ön kayıt başvurularının olacağını ifade ederek, "Mezitli’de yaşayan vatandaşlarımıza değer veriyor, onları her zaman ayrıcalıklı kılıyoruz. İlçemizi her geçen gün yeni projelerle daha modern bir hale getiriyoruz. Bu projelerimiz arasında, 15-24 Ağustos tarihlerinde ön kayıt başvurularını gerçekleştireceğimiz ’Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’ için okulun inşaatındaki tüm masrafları karşılayan Bircan Tüfekçioğlu ile birlikte protokol imzaladık. Okul, belediyemiz çalışanları ve Mezitli’de oturan vatandaşlarımız için en kısa sürede hizmette girecek" şeklinde konuştu.

Okulun modern bir şekilde inşa edildiğini vurgulayan Tarhan, "3-6 yaş arası çocuklarımıza hizmet verecek. 160 ile 170 öğrenci kapasiteli okulumuz, tam gün 08.00 ile 17.00 saatleri arası açık olup, 3 öğün beslenme hizmetiyle minik çocuklarımıza eğitim verecek. Ayrıca, en son teknolojilerle donatılmış 9 adet sınıf, 1 adet uyku odası, çok amaçlı salonu, yemekhanesi ve idari odaları bulunacak. Çocukların aylık bakım ücreti ile birlikte KDV dahil 550 Türk Lirası şeklinde planladık. Öte yandan, okulumuzun temelini attığımız günden beri yoğun ilgi görmesi de bizi oldukça mutlu ediyor. Halkımız belediyemize fazlasıyla güvendiğini bir kez daha görmüş olduk" dedi.

Kaynak: İHA