Çankırı'da Demokrasi Nöbetine Binlerce Kişi Katıldı

15 Temmuz´da yaşanan FETÖ/ PDY darbe girişimi sonrasında 7´den 70´e binlerce vatandaşın Çankırı meydanında tuttuğu demokrasi nöbeti son günün de yoğun ilgi gördü.

Çankırı'da Demokrasi Nöbetine Binlerce Kişi Katıldı
Ellerinde Türk bayrakları ile dövizler bulunan binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attı. Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

Karatekim Üniveritesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, düşman odakların her türlü sinsi girişimlerine rağmen Türkiye’yi işgal edemediğini ifade ederken, bu güçlü duruşun ardında imanlı yürekler olduğunu kaydetti.

Aydınlı; "Bizim erenlerimiz var. Çünkü bizim hem canlı hem de toprak altında ancak öldüğünde kınından çekilmiş kılıç gibi olan evliyalarımız var. Bu topraklar peygamber toprağı bu topraklar bize çok pahalıya mal oldu. Biz bu toprakları para karşılığında satın almadık, kanlarımızla satın aldık, canlarımızla satın aldık, evlatlarımızla satın aldık, bu toprakların fiyatı yok, bu toprakların dolar karşılığı yok, bu toprakların Euro karşılığı yok, bu toprakların tek bir karşılığı var. O da kandır. Kanı döken bu toprakları alır. Biz bu şuurla büyüdük bu şuurla yaşayacağız. Ve bu şuurla canımızı vereceğiz." dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 15 Temmuz’dan beri demokrasi meydanına gelen vatandaşlara teşekkür etti.

Dinç, "15 Temmuz’da vatana ihanet girişimini yaşadık. 7 Ağustos’ta bir büyük deprem oldu ve bu deprem tüm dünyayı salladı. Bu depremin merkez üssü Yenikapı’ydı. Bu millet Türkiye’nin 81 meydanından tüm dünyaya meydan okudu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, katılımcılar alana kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını izledi.
Kaynak: İHA