Bakan Kaya, Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: 'Çok üzgünüz ama milletçe beraber olduğumuz sürece bu terör belasını yeneceğiz. Milletimizin kararlılığıyla, bizim de istikrarlı şekilde terörle mücadele etmemizle bu belanın üstesinden geleceğiz' 'Aziz milletimiz şehitlerimizin emanetine sahip çıkacaktır. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, terör olayları nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, 'Milletçe beraber olduğumuz sürece bu terör belasını yeneceğiz. Milletimizin kararlılığıyla, bizim de istikrarlı şekilde terörle mücadele etmemizle bu belanın üstesinden geleceğiz.' dedi.

Bakan Kaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen Bahçelievler'deki Şeyh Zayed Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası ile Bahçelievler Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen programın ardından, şehit ailelerini ziyaret etti.

Kaya, ilk olarak geçen yıl Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yürütülen terör operasyonunda şehit olan Üsteğmen Ünal Darboğaz'ın ailesiyle bir araya geldi.

Şehit Darboğaz'ın annesi Sona Darboğaz ile bir süre sohbet eden Kaya, taziyelerini iletmesinin ardından, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve terör belasının en kısa sürede sona ereceğini söyledi.

Bakan Kaya, ziyarette şehitlerin emaneti olarak her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını dile getirdi.

Bir süre görüntü verilmesinin ardından basına kapalı devam eden ziyaret, yaklaşık 30 dakika sürdü.

Bakan Kaya, daha sonra 2012'de Hakkari'de yola döşenen mayınların patlaması sonucu şehit olan İstihkam Onbaşı Erhan Bulut'un ailesini ziyaret etti.

Şehidin annesi Ayşe ve babası Cevdet Bulut'a taziyelerini ileten Bakan Kaya'nın Bulut ailesi ile görüşmesi de yaklaşık 30 dakika sürdü.

- 'Aziz milletimiz bu şehitlerin verdiği mücadeleyi unutmayacak'

Ziyaretlerinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaya, bayramların kendileri için paylaşmanın, sevginin, barışın ve huzurun artması gereken günler olduğunu söyledi.

Bugün Bahçelievler'deki çocuk yuvasında kalan çocuklarla kahvaltı yaptıklarını, ardından da huzurevini ziyaret ettiklerini belirten Kaya, 'Bu vesileyle büyüklerimizin de ellerini öptük. Sonrasında da şehit yakınlarının evlerine ziyarette bulunmak istedik.' dedi.

Şehitlerin evlerinin her zaman ziyaret edildiğini ancak bu bayram yayınladıkları genelgeyle 81 ilin valiliğine yazı yolladıklarını, istisnasız tüm şehit evlerine il müdürlükleri ve valilikler aracılığıyla ziyaret yapılmasını istediklerini vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

'Şehit yakınlarımızı ziyaret ediyoruz, bir ihtiyaçları, eksikleri varsa onları not ediyoruz. Manevi olarak yanlarında olduğumuzu hissetmelerini istiyoruz. Bakanlarımız, Başbakanımız bu bayram herkes şehitlerimizin evlerini ziyaret edecek. Hep birlikte yanlarındayız. Aziz milletimiz şehitlerin verdiği mücadeleyi unutmayacak ve şehit ailelerimizin, gazilerimizin yanında olmak bizim görevimiz. Aziz milletimiz şehitlerimizin emanetine sahip çıkacaktır. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.'

- 'Milletçe beraber olduğumuz sürece terör belasını yeneceğiz'

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına da değinerek, 'Çok hain ve kalleş bir saldırıydı. Yine terör masum insanların canına kastetti. Çok açık ki masum insanların canına organize bir şekilde kasteden terör örgütleri var. Bu sadece tek boyutlu bir örgüt planlaması değil. Gerçekten masum insanların hayatına ramazan demeden kastetti terör.' ifadelerini kullandı.

Saldırı olur olmaz Başbakan Yıldırım ve beraberindeki bakanlarla hemen olay yerine gittiklerini aktaran Kaya, şunları anlattı:

'Yaralılarımızı ziyaret ettik. Maalesef çok üzüldük. Ancak terörün dini, imanı yok. Bunun hemen arkasından Irak'ta, dün de Medine'de bir patlama ve kayıplarımız oldu. Çok üzgünüz ama milletçe beraber olduğumuz sürece bu terör belasını yeneceğiz. Milletimizin kararlılığıyla, bizim de istikrarlı şekilde terörle mücadele etmemizle bu belanın üstesinden geleceğiz. Güçlü şekilde bir arada, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor.'

Bakan Kaya'ya ziyaretlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin ile İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Önal İnaltekin de eşlik etti.
Kaynak: AA