Rüzgar Sörfü Heyecanı Dikili'de Yaşanacak

Türkiye Windsurf Ligi ikinci ayak yarışları, 2831 Temmuz'da İzmir'in Dikili ilçesinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Yelken Federasyonu, İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Dikili ve Ayvalık Belediyeleri ile Urla Megapol Yelken ve Windsurf Kulübü iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Windsurf Ligi'nin ikinci ayağı Dikili yarışları, 28-31 Temmuz'da yapılacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl başlattıkları Türkiye Windsurf Ligi'nin şimdiden marka haline geldiğini belirtti.

Çandarlı Doğu Plajı'nda düzenlenecek ikinci ayak yarışlarının büyük heyecana sahne olacağına inandıklarını kaydeden Öztürk, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Bu organizasyon, Ege bölgemizin ve Türkiye'nin tanıtımı için büyük fırsat oluşturacaktır. Yarışların kısa sürede yurt dışı katılımıyla uluslararası niteliğe dönüşeceğini düşünüyoruz. Türkiye Windsurf Ligi'nde yarışacak sörfçülerimize başarılar diliyoruz. Halkımızı da oldukça zevkli geçeceğine inandığımız yarışları izlemeye davet ediyoruz.'

İlk ayağı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yapılan ligde, ikinci ayak yarışlarının ardından son etap Urla'da 25-28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Ligin Ayvalık ayağında olduğu gibi diğer etaplarda da ana tema otizm konusunda farkındalığı artırmak olacak. Sörfçüler, 'Otizmin Farkındayız' yazılı özel tişörtleriyle yarışacak.
Kaynak: AA