Org. Akar: Bize düşen görevi kararlılıkla yapacağız

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, darbe girişimiyle yaptığı açıklamada, “Bize düşen görevi aynı kararlılıkla yapacağız” dedi.

Org. Akar: Bize düşen görevi kararlılıkla yapacağız
Org. Akar: Bize düşen görevi kararlılıkla yapacağız
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara'da İçişleri Bakanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyaretlerine İçişleri Bakanlığı'yla başlayan Akar, Bakan Efkan Ala ile bir araya geldi.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Akar, şu ifadeleri kullandı:

'Aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.

Bu alçaklar, üniforma giymiş bu hainler ülkemize, milletimize özellikle silahlı kuvvetlerimize çok büyük zararlar verdiler. Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan hiç şüphemiz yok.'

Org. Akar: Bize düşen görevi kararlılıkla yapacağız

'POLİS VE ASKER KARDEŞTİR'
Orgeneral Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü binasını ziyaret etti.

Polislere hitap eden Akar, 'Polis ve asker daima kardeştir' dedi.

Akar, 'Asker, polis ve jandarma omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum' dedi.

Orgeneral Akar, bu ziyaretin ardından ise Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na geçti.

Org. Akar: Bize düşen görevi kararlılıkla yapacağız

ALA: ASKER ELBİSESİ GİYMİŞ TERÖRİSTLER
Tüm birimlerle birlikte milletin hizmetinde olduklarını vurgulayan Efkan Ala, “Asker elbisesi içine giren teröristler polislerimizi şehit etti. Bunlar vatan evladı olamaz. Bunlar bu kardeşlerimizi burada şehit etti. 50 Özel Harekat polisimizi şehit ettiler. Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Biz her zaman birlikte çalıştık, birlikte çalışacağız” diye konuştu.

'YILANLAR, ÇİYANLAR, TERÖRİSTLER'
Efkan Ala'ın ardından açıklama yapan Hulusi Akar, şu ifadeleri konuştu;

'Türkiye Cumhuriyeti devleti güvenlik boyutu dahil her boyutuyla dimdik ayaktadır. TSK emir komuta içinde, kendisine verilen vazifeleri siyasi direktifleri kullanmak suretiyle en iyi şekilde yapma azim ve gayreti içindedir. Çok elim, çok acı bir olay bize yaşatıldı. Bu rezilliği, bu kepazeliği yaşatanlar hiçbir şekilde TSK mensubu olarak görülemez, kabul edilemez. Bunlar asker elbisesine girmiş yılanlar, çiyanlardır, teröristlerdir. Bunlar Türk adaleti önünde en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Asker ve polis arasına hiçbir şekilde fitne, fesadı kabul etmiyoruz. Asker ve polis bunun farkında, biz inadımıza birbirimize sarılacağız. Biz polisimizi, askerimizi çok seviyoruz. Ülkemizin güvenliğinde asker ve polisimizin rolünü çok iyi biliyoruz. Hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

ERDOĞAN İLE AKAR GÖRÜŞECEK
Öte yandan; Hulusi Akar, 17.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Bu kritik görüşme, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak.