Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin LYS Başarısı

LYS puanlarının açıklanmasıyla Adıyaman Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri büyük başarı elde etti.

Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin LYS Başarısı
Yıllarca imam hatip liselerinden tıp fakültelerine kat sayı nedeniyle öğrenci gönderilemiyordu. Kat sayı adaletsizliğin ortadan kaldırılmasının ardından Saffan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yüksek puan aldı. LYS-4’de 490 puan alan Esra Durgun Türkiye’de 280. kişi oldu, LYS 2 ve 3’te de ilk 10 bin içerisinde yer aldı.

Adıyaman Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet kadri Çelik, yılardan beri imam hatipli öğrencilerin önünün kapatıldığını belirterek, “İmam hatip okullarının önüne konulan engel dolayısıyla imam hatip öğrencilerinden tıp ve hukuk gibi yüksek puanlı alanlara giremiyorlardı. Gençlerimiz öğrencilerimiz çalıştılar, öğrencilerimiz inşallah Türkiye’nin en güzel okullarına yerleşecekler. İki tane öğrencimiz Türkiye’de önemli derece elde ettiler ve tıp fakültesini tercih edecekler. İlk 10 bin içerisine giren öğrencilerimiz var. Ben öncelikle eğitimde aile ayağı olmazsa olmaz diyorum. Sadece okulda eğitilen öğrenci tam eğitim almamış öğrencidir. Velilere, öğrencilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ben öğrencilerimizle gurur duyuyordum. Ülkemizin sıkıntılı günlerinde bu maneviyatı yüksek öğrencilerimiz ülkemizin geleceği olacaktır. Okulumuzda inşallah Güneydoğu’nun yıldızı olacaktır” dedi.

Çelik, “Gecen yıl 99 öğrenci mezun ettik, 67 öğrenci çeşitli üniversitelere yerleştiler. Bunların içerisinde mühendislik ve hukuk fakülteleri vardı. Bu yıl 101 öğrencimiz mezun oldu. Bu yıl geçen yılki başarının üzerine çıkmaktır. Amacımız düşünebilen, eleştirebilen, sağlam bir imana ve İslami inanca sahip, bu memlekete hizmet etmeyi şiyar edinmiş gençler yetiştirmektir. İnşallah bunu başaracağız ve başarıyoruz” ifadelerini kullandı.

LYS-4’de 490 puan alan Esra Durgun ise, tıp fakültesini tercih edeceğini belirterek, “ Bir imam hatipli olarak tıp fakültesine gidecek olmamdan dolayı çok mutluyum. Bu sadece benim başarım değil, imam hatiplilerin önünü açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, bizlere dua edenlerin, ailelerimizin, idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin başarısıdır” dedi.

LYS’de 465 puan alan ve tıp fakültesini tercih edeceğini belirten Ayşegül Katuk ise, Safvan İmam Hatip Lisesi’nin bir aile olduğunu ve başarının buradan geldiğini söyledi.

Kaynak: İHA