Başkan Uğur, Demokrasi Nöbetinde

Balıkesir’de darbe girişimine karşı 15 Temmuz gecesi sokaklara dökülen Balıkesirliler, demokrasi nöbetini sürdürüyor. 7’den 70’e toplumun her kesiminden insanın katıldığı demokrasi nöbeti bayram havasında devam ediyor. Vatandaşlar ile birlikte demokrasi nöbetine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur “Bu millet yapılan darbeyi geri çevirdi. Millet darbe yaptı millet. Sizler darbe yaptınız. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Başkan Uğur, Demokrasi Nöbetinde
15 Temmuz’da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra sokağa çıkan Balıkesir halkının protesto eylemleri dün de devam etti. Kızılay Caddesi’nde bir araya gelen 7’den 70’e binlerce vatandaş sık sık darbe karşıtı sloganları attı. Protestoya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, belediye meclis üyeleri, STK’lar ve binlerce vatandaş destek verdi.

Darbe girişiminde şehit düşenler için duaların okunduğu demokrasi nöbetinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa Birimi tarafından kurulan sahnedeki dev ekrandan darbe gecesi yaşananlar izlendi, haber bültenleri takip edildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarının da izlendiği nöbet süresince Balıkesir Büyükşehir belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 7’den 70’e binlerce vatandaş Türk bayrakları ile doldurdukları meydanı sabaha kadar boş bırakmadı.

Demokrasi nöbetinde vatandaşlara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma akşamı yaptığı çağrı ile başlayan demokrasi nöbetinin devam ettiğini söyledi.

Nöbetin Cumhurbaşkanının çağrısına kadar her gece devam edeceğini ifade den Başkan Uğur şöyle konuştu:

“Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan tamam değinceye kadar meydanlardayız. İşte bu millet yapılan darbeyi geri çevirdi. Millet darbe yaptı millet. Sizler darbe yaptınız. Hepinizden Allah razı olsun. Biraz önce Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yapmış olduğu basın toplantısını dinlediniz. Bakanlar Kurulu toplandı. Kuvvet Komutanları, Genel Kurmay Başkanımız işin başında. Büyük bir darbe yaptınız Allah razı olsun sizden. Milletimiz bu darbeyi yapmasaydı paralel çete darbe yapacaktı. Hem de çok kanlı bir darbe. Gözü dönmüş bunların. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar. Polisimize, askerimize, halkımıza ateş ettiler. Başbakanımız açıkladı.

200’ün üzerinde şehidimiz var. Şehitlerden biriside Ovabayındırlı bir hemşehrimiz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Askerlerimiz, polisimiz Güneydoğu’da PKK terörü ile amansız bir mücadele içerisinde. Oradan da şehit olan askerlerimiz var, güvenlik güçlerimiz var. Onlara da Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralı Gazilerimize acil şifalar diliyoruz”.

81 ilde meydanlarda milletin demokrasi nöbeti tuttuğunu söyleyen Uğur “Nöbet devam ettiği müddetçe, milletimiz bu darbecilere karşı durduğu müddetçe darbe yapmak artık tarihe karıştı. Şimdi mahkemelerde darbeciler hesap veriyor hesap. Ama görüyorsunuz bunlar korkak, bunlar kalleş. Ne diyor ‘Benim darbe ile hiçbir alakam yok. Ben torunlarımı sevmeye Ankara’ya geldim’. Sevsinler, nasıl geldin? Bu uçakları kim kaldırdı. Meclisi kim bombardıman etmek için emir verdi. İstanbul’da o helikopterler ile milletin üzerine nasıl ateş ettiniz. Sizin yaptığınızı Moskova gavuru yapmaz, yapmaz. Bunlar tam zalim ama Cenab-ı Allah onlara fırsat vermedi. Çünkü Cenab-ı Allah inananlar ile beraber. Bakın bu darbe gerçekleşseydi. Ne kadar Türkiye düşmanı varsa; Amerika’sında Avrupa’sında İsrail’inde onlar sevinecekti. Bütün İslam coğrafyası üzülecekti. Ama bütün İslam alemi Türkiye için dua ediyor. Mekke İmamı bile Türkiye için dua etti. Kâbe’de dua ettiler. Türkiye’nin Selami için, bu karışıklıktan çıkması için dua edildi” diye konuştu.

Darbecilerin Türk adaleti tarafından en ağır şekilde cezalandırılacağını belirten Başkan Uğur “Biliyorsunuz Pensilvanya’dan lanetler okudu, lanetler yağdırdı. Ne diyor ‘Eğer o lanet lanet ettiğin kişiye gitmezse sana döner’. İşte yaptığı lanetler kendisini vurdu. Şimdi o düşünsün. Bütün onun militanları, teröristleri şimdi Türk adliyesinde, Türk adaletinde hesap verece ve en ağır şekilde cezalandırılacaklar. Bundan hepsiniz müsterihiz, eminiz. Başbakanımızda Cumhurbaşkanımızda bu konuda açıklamalarını yaptılar. Millet ayakta. Her gün Balıkesirliker nöbette. İşte Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir örnek. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine ve talimatına kadar her akşam nöbete devam” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA