Bayburt'ta Sulama Sorunu

Bayburt Valisi Ustaoğlu, Aydıntepe ilçesindeki sulama sorununun giderildiğini bildirdi.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Aydıntepe ilçesine bağlı 20 köydeki tarım arazilerilerinin sulama kanalına su basan pompanın elektrik borcu nedeniyle çalıştırılmaması sorununun çözüldüğünü bildirdi.

Bayburt Valisi Ustaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt Valisi olarak göreve başlamasının ardından Aydıntepe'de ki tarımsal sulama problemini ortadan kaldıracak çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Aydıntepe'ye bağlı 20 köydeki tarım arazilerinin sulama kanalına su basan pompanın elektrik borcu nedeniyle geçmiş yıllarda kapatıldığını ve bu köylerdeki çiftçilerin arazilerini sulayamadığını anımsatan Ustaoğlu, 'Yetkililerden durum hakkında bilgi aldım. Aydıntepe Sulama Birliğinin çeşitli nedenlerden ötürü kendini fesih ettiğini ve bu durum dolayısıyla vatandaşların ciddi bir mağduriyet içerisinde olduğunu öğrendim.' ifadelerini kullandı.

Vali Ustaoğlu, sorunun çözümü için mini bir kriz masası oluşturduğunu ve konunun bütün yönlerinin burada ele alındığını dile getirdiği açıklamasında, şunları kaydetti:

'Uzun vadeli yapılması gerekenlerle ilgili olarak arkadaşlarımız bir rapor hazırlıyor. İnşallah onu da paylaşacağım. Ama kısa vadede krize dönüşen durumla ilgili bir an önce mevcut cazibeli hattın devreye sokulması konusunda çalışmalarımız var. Sulamanın sağlanması noktasında birkaç gün önce bir kanal devreye sokuldu. İnşallah önümüzdeki bir iki gün içerisinde de toplam 3 hattan su verilmiş olacak.'

Kaynak: AA