Bilinçli Antibiyotik Kullanımı

Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde tarafından "Bilinçli antibiyotik kullanımı ve mikrobiyal direnç" konulu eğitim düzenlendi.

Bilinçli Antibiyotik Kullanımı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığınca Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonu’nda ’Bilinçli Antibiyotik Kullanımı ve Mikrobiyal Direnç’ konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanı Mustafa Bebek ile eğiticilerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim toplantısına Balıkesir serbest çalışan veteriner hekim ve hayvancılık işletmelerinde görev yapan veteriner hekimler katıldı.

Eğitime katılan veteriner hekimlere, veteriner tıbbi ürünlerinin denetim, kullanım ve izlemesi hakkında Bakanlık uygulamaları anlatıldı. Toplantıya katılan veteriner hekimlere gelecek nesillerin sağlığı için ’Olabildiğince az, gerektiği kadar çok’ prensibiyle akıllı ilaç kullanımının önemi dile getirildi.

Kaynak: İHA