İş Güvenliği Bulundurma Zorunluluğu Başladı

Dünyada bir ilke imza atan, iş ve trafik kazaları ayrıca ilk yardıma dikkat çekerek 81 ilde sahnelenmesi planlanan ’’Kazasız Kul Olmaz’’ tiyatro oyununa Analitik Yaşam Grubu OSGB (Ortak sağlık güvenlik birimi ) proje danışmanlığında destek verdi.

İş Güvenliği Bulundurma Zorunluluğu Başladı
Analitik Yaşam Grubu OSGB başkanı Ali Yücel Güler, ‘’Kazasız Kul Olmaz’ adlı eğitsel tiyatro oyununa proje danışmanlığını üstlendik, iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda hizmet veriyoruz; odak noktamız insan, sadece ticari kaygılarla hareket edemeyiz! Para verip aldığımız otomobillerimizi zarar görmesin diye otoparklarda özenle saklıyor, bakımlarını ihmal etmiyoruz. İnsan sağlığı ve çalışma güvenliği daha mı değersiz? Bu soruyu hepimizin sorması gerekiyor. Yaşam hakkı kutsaldır; sağlıklı ve güvende yaşam hakkı iki kere kutsaldır" dedi.



İşverenler, 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle işyerlerinde bir kişi dahi çalıştırsa 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği (İSG) kanunu kapsamında, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorunda. İş hayatında kolektif çalışmanın önemini küçük işletmelerde de gözetmenin önemini belirten Güler ‘’Trafik kazalarına dikkat çeken ve dünyada bir ilke imza atan Sanat yönetmeni Zahrettin Çelik’in yazıp yönettiği Şevket Çoruh ve Vatan Şaşmaz’ın sanat danışmanlığını yaptığı, hata zincirlerini bertaraf etmek adına olumlu ve teşvik edici bir örnek olsun isterim’’ dedi.

Kaynak: İHA