'14. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'

Festival, 16 Temmuz3 Ağustos arasında, Bodrum Kalesi'nde yapılacak.

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen '14. Uluslararası Bodrum Bale Festivali', 16 Temmuz’da başlayacak.

Muğla Büyükşehir ve Bodrum belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek festival, Bodrum Kalesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Bale sanatının uluslararası arenada başarılı temsilcilerini yakından izlemenin mümkün olacağı belirtilen festivalin açılışında, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Pyotr İlyiç Çaykovski'nin müzikleri üzerine Yaroslav İvanenko koreografisi ile oluşturulan klasik bale eseri 'Yevgeni Onyegin'i sahneleyecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu,19 Temmuz'da, 2015-2016 DOB sanat sezonunda dünya prömiyeri gerçekleştirilen 'Frida'yı yorumlayacak.

ABD'den festivale katılan Alonzo King Lines topluluğu 22 Temmuz'da 'Writing Ground' ve 'Rasa', Kazakistan'dan katılan Astana Bale Topluluğu da 25 Temmuz'da 'Alem' ve 'Gaia' adlı bale gösterilerini sergileyecek.

Kendi içinde üç bölümden oluşan 'Dansın Rengi' balesi Antalya DOB tarafından 28 Temmuz'da sahnelenecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek klasik bale eseri 'Korsan' ise 31 Temmuz'da seyirciyle buluşacak. Müzikleri Adalphe Adam, Cesare Pugni, Leo Delibes ve Riccardo Drigo'ya ait eserin koreografisini Anna Marie Holmes hazırladı.

Festivalin 2 Ağustos ile 3 Ağustos'taki kapanış gecesinde, Rojas y Rodriguez İspanyol Flamenko Topluluğu '2016 Titanium' eserini sergileyecek.
Kaynak: AA