Yavuzeli'nde Kur-An Kurslarına Yoğun İlgi

Yavuzeli ilçesinde camiler Kur-anı Kerim öğrenmeye gelen çocuklarla doldu taştı.

Yavuzeli'nde Kur-An Kurslarına Yoğun İlgi
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca ”Haydi Çocuklar Kur-an ayında Kur-an’la Buluşalım” sloganıyla başlatılan Kur-an-ı Kerim kurslarına ilçede yoğun ilgi ve katılım oldu.

Yavuzeli ilçesinde bulunan bir Kur-an Kursu ve üç camide başlayan Kur-an Kurslarına İlçede yaklaşık 1200 kişi müracaat etti. Yavuzeli ilçe Müftüsü Abdullah Yıldırım, Kuran kursları ile ilgili yaptığı konuşmada, "20 Haziran itibariyle başlayan Yaz Kur’an Kursları kayıtlarımız tamamlandı. İlçemizde 2 Kur’an kursu ile birlikte Merkez, Hacı Hasan Alaparmak ve Hicret Camilerimizde kurslarımız başladı.

İlk dersimize 20 Haziran pazartesi günü başlamıştık. Öğrencilerle günde ortalama 3 saat ders işliyoruz. İlçe merkezinde yaklaşık 200 öğrenciyi Kur’an’la buluşturuyoruz. Kursa katılan öğrencilere Kur’an-ı Kerim Elifba ve Dinimizi Öğrenelim isimli 3 aşamalı kitapçıklarını ücretsiz olarak dağıttık. Yaz Kur’an Kurslarımız 9 hafta sürecek ve 28 Ağustos 2016 Cuma günü bitecektir. Ayrıca öğrencilere kurs boyunca Kur’an-ı Kerim okumanın yanında bununla birlikte cami adabı, yemek adabı, helal ve haram, büyüklere saygıyı, birlikte ibadet, ahlak ve siyer dersleri de veriliyor. Ayrıca güzel Kur’an Kerim okumaktan ziyade hedefimiz güzel ahlaklı bir nesiller yetiştirmektir.

Öte yandan yaz Kur’an kurslarının bu yıl Ramazan ayına denk geldiğine vurgu yapan Müftü Yıldırım, öğrencilerin orucun maneviyatın, orucu ve teravihi de hep birlikte yaşayacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA