Kaymakam Güney, Sulama Kanalı İnşaatını İnceledi

Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, 6 köye tarımsal sulama sağlayacak olan sulama kanalı inşaatını ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulundu.

Kaymakam Güney, Sulama Kanalı İnşaatını İnceledi
Onarım inşaatı bittiğinde 6 köye tarımsal sulama sağlayacak olan su kanalı inşaatını yerinde inceleyen Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, yapılan çalışmalarla ilgili Köylere Hizmet Götürme Birliği İnşaat Mühendisi Halis Dündar’dan bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Boyabat Kaymakamlığı tarafından ihalesi yapılıp onarımına başlanan ve şuan itibariyle yüzde 60 oranında tamamlanan toplam 1500 metrelik sulama kanallarının onarımı kapsamında ekonomik ömrünü yitirmiş ve su taşıma kapasitesi zayıflamış akedük ve kanallar yıkılarak yeniden inşa edilmiştir. 2 ay içerisinde tamamlanması planlanan iş bittiğinde, Akçakese, Çulhalı, Kuyucakpınar, Çaltu, Bağlıca ve Cemalettin köylerinin özellikle üst bölümlerindeki tarım arazilerine hizmet verecektir” dedi.

Kanal inşaatı güzergahlarının tamamını gezerek çalışmaları denetleyen Kaymakam Güney, kanal inşaatı çalışanları ile bir süre sohbet ederek işlerinde kolaylıklar diledi ve gelecek Ramazan Bayramlarını kutladı.
Kaynak: İHA