Bayramdaki Trafik Tedbirleri

Ramazan Bayramı'nın huzur ve güven içinde geçirebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce çeşitli tedbirler alındığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram dolayısıyla alışveriş yapmak isteyen vatandaşların oluşturacağı yoğun yaya ve araç trafiği dikkate alınarak, özellikle 27 Mayıs Bölgesi, Sivas Caddesi, İnönü Bulvarı, İstasyon Caddesi ile alışveriş merkezlerinin civarında önlemler alınacak.

Osman Kavuncu ve Kocasinan Bulvarı başta olmak üzere, şehiriçi yollarda yapılacak olan trafik kontrollerinde alkol, aşırı hız, emniyet kemeri, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlalleri gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek.

Şehir çıkış bölgelerinde bulunan ekipler, yetki belgesiz yolcu taşıyan araçlar üzerinde denetimlerini sürdürecek.

Yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen araç sürücülerinin uyarılmaları ve dinlenmeleri sağlanacak.

Arefe günü ve bayram sabahı mezarlık ziyareti yapmak isteyenlerin Asri Mezarlık güzergahında oluşturacağı yoğun araç ve yaya trafiği nedeniyle, Asri Mezarlık güzergahındaki ana kavşaklarda ve mezarlık kapılarında gerekli trafik tedbirleri alınacak.

Otogara giriş çıkış yapan araçların takoğrafları, şoförün alkol durumu, yetki belgesi, zorunlu mali mesuliyet sigortası, zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, sürücü belgeleri, fenni muayene, araçlarda bulundurulması zorunlu araç ve gereçlerin bulunup bulunmadığı, lastik durumu kontrolleri yapılacak. Eksikliği bulunanların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecek.

Bayramda havalimanında yolcu trafiğine bağlı olarak araç trafiğinin de artacağı düşünülerek arefe günü ve bayram süresince Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzeri ve havaalanı giriş kısmında ekip görevlendirilecek.

Tatil boyunca tüm güzergahlarda radarla hız kontrollerine devam edilecek.

Kaynak: AA