Konak Camii'nde Yapılan Düzenlemeler Takdir Gördü

Kartepe ilçesinin çehresini değiştirecek çalışmalar içinde bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ibadethanelere ayrı bir önem veriyor. Konak Cami cemaatinin talebini üzerine Başkan Üzülmez, bu konuda çözüm noktasında ekiplerine talimat verdi.

Konak Camii'nde Yapılan Düzenlemeler Takdir Gördü
Kartepe Belediyesi ekipleri yaptığı proje çalışması ardından camide bir takım düzenlemelerde bulundu. Konak Camii’nde yapılan düzenleme çerçevesinde ön taraftan sağlanan cami girişi arkaya alındı. Arka taraftan verilen giriş ile 100 metrekarelik bir alan camiye kazandırıldı. Yeni giriş alanı alüminyum doğramalı camekanla kapatıldı. Olumsuz hava koşullarından vatandaşların etkilenmemesi içinde merdivenlerin üzeri de yaprak şıngılla örtüldü. Eski giriş alanı da cemaatin sosyalleşmesine imkan sağlaması adına kütüphane ve çay ocağı olarak tefriş edildi.

Cami dernek yöneticileri ile birlikte camide yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Fen İşleri Koordinatörü Kemal Timur ve Belediye Meclis Üyesi Ergül Şirin de, “Ana arter güzergahlardaki dini tesisi ve benzer kamu kurumlarının kent olgusuna yakışan görüntüye bürünmesi için çalışmalarımız aralıksız sürüyor’’ dedi.

Kaynak: İHA