Maltepe'de Şehitler İçin Taziye Çadırı

Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği, Maltepe'de şehitler için taziye çadırı kurarak anma etkinliği düzenledi.

Maltepe sahilindeki Orhangazi Parkı'nda düzenlenen etkinliğe dernek üyeleri, şehit aileleri, değişik illerden sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik alanına şehitler için taziye çadırı kurulmasının ardından alana Türk bayrakları, Atatürk posterleri, 'Terörü lanetliyoruz', 'Vatan için canını siper eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz', 'Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine, dirliğine ve kardeşliğe uzanan eller kırılsın', 'Allah bir, vatan bir, bayrak bir, kitap bir, milleti böldürmeyiz' yazılı pankartlar asıldı.

Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Bülent Gürpınar yaptığı konuşmada, öncelikle Türk milleti ve İslam aleminin ramazanını kutladıklarını ifade etti.

Gürpınar, dernek olarak şehitleri hiç unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurgulayarak, 'Biz her daim şehitlerimizin ailelerinin yanında oluyoruz. Vatan hainleri değişik ülkelerin çeşitli yerlerinde taziye çadırı altında leşlerine çadır kuruyorlar. Bunları da bazı siyasi parti temsilcileri ziyaret ediyor. Bizler de şehit ailelerimiz, halkımızla birlikte tek vücut, tek ses olalım diye sembolik olarak taziye çadırımızı kurduk.' dedi.

Alman Federal Meclisi'nin almış olduğu kararı da eleştiren Gürpınar, 'Karar şarlatanca. Bu kararı nefretle kınıyoruz. Ben buradan sözde soykırım tasarısını destekleyen kimliğinde Türk yazıp da hem içeride, hem de dışarıda hainlik yapanları nefretle kınıyorum.' şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından etkinliği izleyenlere lokma tatlısı ikram edildi.

Kaynak: AA