Manisa'daki Somalili Öğrenciler Mezun Oldu

Şehzadeler ilçesindeki Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören 21 Somalili öğrenci, mezuniyet sevinci yaşadı.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki lisede eğitim gören 21 Somalili öğrenci mezun oldu.

Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 21'i Somalili 86 öğrencinin mezuniyeti dolayısıyla, tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde tören düzenlendi.

Okul birincilerine belge ve ödüllerini veren Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, eğitimini sürdürecek ve meslek hayatına atılacak öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Okul Müdürü Meral İlkay Karaman, okullarında 3. dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Somalili öğrenciler adına konuşan Şemsa Abdullah Ahmed ise eğitim için Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Başlarda zorlandıklarını anlatan Ahmed, şunları kaydetti:

'Alışık olduğumuz sokakları, birlikte büyüdüğümüz insanları, bulunduğumuz yerleri bırakıp eğitim için Türkiye'ye geldik. İnsanın memleketinden ayrılıp hiç bilmediği bir ülkeye gelmesi çok zor. Dilini, kültürünü bilmediğiniz bir ülkede uzun sürede yaşamak kolay değil. Türkiye'ye geldiğimizde zorluk yaşadık ancak kabul etmeliyiz ki Türkiye hepimize sıcacık kollarını açtı. Bu ülkenin sıcak insanları, bu zor sürecin bizim için daha kolay olmasını sağladı. Artık yolun sonuna geldik.'

Somalililerden oluşan grubun seslendirdiği ilahilerin ardından, öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Törene, Somali Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Abdullaziz Hasan, Ticari Ataşesi Kemal Hassan Ali, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ile öğrenci aileleri katıldı.
Kaynak: AA