Kırklareli'de 145 Çiftçiye 30 Bin Hibe Desteği

Kırklareli’de genç çiftçilerin desteklenmesi için Genç Çiftçi Projesi kapsamında 145 çiftçiye hibe 30 bin liraya kadar proje desteği sağlanacak.

Kırklareli'de 145 Çiftçiye 30 Bin Hibe Desteği
Genç Çiftçi Projesi kapsamında Kırklareli’de 145 asil çiftçi, 238 yedek çiftçiye 30 bin lira proje desteği sağlanacağı açıklandı. Bu 145 projenin 55’i Büyükbaş Besi Danası, 11’i büyükbaş damızlık ve düve-montofon (esmer), 17’si arıcılık, 28’i büyükbaş damızlık düve-simental, 8’i kanatlı, 5’i kapama meyve bahçesi,8’i örtü altı tesisi,6’sı küçükbaş-merinos, 3’ü bağcılık ve üzümsü bitkiler, 1’i tıbbı aromatik bitkiler, 2’si Küçükbaş-Kıvırcık, 1’i de ipekböceği olarak kabul edildi.

Hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında bağlı bulundukları il-ilçe müdürlüklerine gerekli evraklar ile başvurarak hibe sözleşmesi imzalamaları gerektiği belirtildi.

GEREKLİ BELGELER

Çiftçinin başvuruda taahhüt ettiği kırsal alanda ikamet ettiğine dair, ikametgah belgesi. Bitkisel üretim konulu projeler için, hibe sözleşmesi imzalama tarihi itibari ile mülkiyeti başkasına ait veya genç çiftçinin hissesi bulunan yatırım parseline ilişkin diğer hissedarlar ile yapılan, tek yıllık bitkisel üretim proje konularında en az üç yıllık, çok yıllık bitkisel üretim konularında ise en az beş yıllık noter onaylı kira sözleşmesi. Hayvansal üretim konulu projeler için, hibe sözleşmesi imzalama tarihi itibari ile mülkiyeti başkasına ait veya genç çiftçinin hissesi bulunan işletmenin bulunduğu parsele ilişkin diğer hissedarlar ile noter onaylı yapılan en az üç yıllık kira sözleşmesi.

Başvuruda, organik tarım var ise 1/12/2004 tarihli ve 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa ve İlgili Yönetmelik kapsamında organik ürünün veya girdinin, üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadar olan tüm aşamalarını kontrol etmek ve sertifikalandırmak üzere Bakanlık tarafından yetki verilmiş Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu ile genç çiftçi arasında yapılmış sözleşme.

Başvuruda, iyi tarım uygulamaları var ise, Kontrol ve sertifikasyon kuruluşu: ilgili Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde, tarımsal ürünlerin kontrol ve sertifikasyon işlemlerini yapmak üzere Bakanlık tarafından yetkilendirilen Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu ile genç çiftçi arasında yapılan sözleşme. Basınçlı sulama sistemlerinin arazi üzerinde uygulamasını gösterir uzman tarafından çizilmiş ve onaylanmış proje ve uzmana ait onaylı diploma ve uzmanlık belgesi onaylı örneği. Başvuru aşamasında imzalı olarak sunulan taahhütname sözleşme aşamasında noter onaylı olarak yenilenecek. Yatırım yerinin ipotekli, şehli, icralı ve mahkemelik olmadığına dair güncellenmiş belge.

LÜLEBURGAZ’DA 24 ÇİFTÇİ 30 BİN HİBE DESTEĞİ ALACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Genç Çiftçi 30 sin TL hibe sonuçları heyecanlı bir bekleyişin ardından açıklandı. Lüleburgaz’da 24 çiftçi 30 bin TL hibe almaya hak kazandı.

Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç, açıklanan hibe destekleri hakkında şunları söyledi:

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi hakkındaki tebliğ çerçevesinde ilçe müdürlüğümüze yapılan başvuruların değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda asil ve yedek listeleri astık. Asil liste de bilgileri bulunan başvuru sahipleri hibe desteği almaya hak kazandı. Hibe desteği almaya hak kazanan yatırımcıların 11.07.2016-15.07.2016 tarihleri arasında ilçe müdürlüğümüz ile hibe sözleşmesi desteği imzalaması gerekmektedir. Müdürlüğümüzde bulunan ilan 5 iş günü kalacak olup 1.7.2016 tarihine kadar asılı kalacak.”
Kaynak: İHA