İstanbul'daki Terör Saldırısı

CHP Tunceli Milletvekili Erol: 'Şiddete dayalı, insan yaşamını tehdit edecek hiçbir davranışın haklı gerekçesi olamaz. Bunların hepsi bir insanlık suçudur. Ülkemizde bir daha yaşanmamasını diliyoruz'

CHP Tunceli Milletvekili Güsel Erol, şiddete dayalı, insan yaşamını tehdit edecek hiçbir davranışın, haklı gerekçesininin olamayacağını ifade ederek, bunların hepsinin insanlık suçu olduğunu bildirdi.

İstanbul Atatürk Havaalanı'nda yapılan terör saldırısı, CHP il örgütünce Yeraltı Çarşısı mevkisinde yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Erol, parti il örgütü adına yaptığı açıklamada, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda terör örgütü DAEŞ'in insanlık suçu işlediğini belirterek, 'Şiddete dayalı, insan yaşamına tehdit edecek hiçbir davranışın haklı gerekçesi olamaz. Bunların hepsi bir insanlık suçudur. Ülkemizde bir daha yaşanmamasını diliyoruz.' dedi.

Türkiye'nin öncelikli sorunu olan terörle mücadele için 'milli mutabakat hükümeti' kurulması gerektiğini ifade eden Erol, şunları söyledi:

'Meclis bir araya gelmelidir ve meclis bu konuda yeni bir girişim yaparak bütün siyasi düşünceleri ve siyasi partilerin içinde olduğu milli mutabakat hükümeti kurularak Türkiye'nin bu terör belasından kurtulması gerektiği düşüncesindeyim. Bunun yalnızca sorumluluğunuda, gelecekle ilgili beklenti ve umudu da bir partiye bağlamanın doğru olduğu düşüncesinde değilim. Geldiğimiz noktanın hangi düşünceden kaynaklı olduğunu AKP hükümetinin yanlış politikalarından kaynaklı olduğunu biliyorum ama gelecekle ilgili de bir daha aynı kaygıyı, endişeyi, şüpheyi, yaşam korkusunu insanların yaşamaması için artık özgürlüklerin, eşit yurttaşlık hakkının tanındığı bir ülkede herkesin siyasi anlayışını, düşüncesini bir taraf bırakarak bu terör belasından kurtulmanın mücadelesini vermesi gerektiği düşüncesindeyim.'

Basın açıklamasına CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder ile bazı ilçe belediye başkanları ve partililer de katıldı.
Kaynak: AA