İvrindi'de Baklavalı Belge Töreni

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Kirazören Mahallesi´n de açılan Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu sona ererken belge töreni düzenlendi. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin çok yaygın olduğu Kirazören Mahallesi´ ndeki tören öncesi iftar yemeği verildi ve baklava ikramı yapıldı.

İvrindi'de Baklavalı Belge Töreni
İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Kirazören Mahallesinde sonuçlanan 80 saatlik Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu’nu bitiren 70 kişi için düzenlenen belge töreninde büyük coşku yaşandı. Mahalle meydanında tüm halkın katıldığı geleneksel değerleri yansıtan iftar yemeğinin ardından düzenlenen belge töreni sırasında baklava ikramı yapıldı. Kirazören Mahallesinde büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin çok önemli bir gelir olduğunu anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, ”Ülkemiz ve bölgemiz için hayvan yetiştiriciliğinin önemi ortadadır. Hayvan yetiştiriciliğinde kaliteyi ve niteliği arttırmak için bu tür eğitimlere ağırlık verdik. Bunun içinde, vatandaşların yaşadıkları yerlerde kurslarımızı artırmaya devam edeceğiz. Kurs öğretmeni Veteriner Halil Kısa ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Törene katılan İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sefer Aydın’da,” Bu tür çalışmaların hayat boyu öğrenme adı altında yapılmaktadır. Öğrenmenin yaşı yoktur. Öğrenme beşikten mezara kadar devam etmektedir. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaları takdirle izliyoruz. Bu çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz: Kursiyerlerimizi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından belgeler, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sefer Aydın, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu ve Veteriner Hekim Halil kısa tarafından verilirken, tüm katılımcılara kursiyer kadınların hazırladığı baklava ikram edildi. Mahalle muhtarı Nurettin Şengül’de İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ve kurs öğretmenine teşekkür etti.
Kaynak: İHA