Tikadan Azerbaycan'da 'En Güzel Hayriye Projesi Teklifi' Projesi

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), Azerbaycan'da hayırseverliğin teşvik edilmesi için 'En Güzel Hayriye Projesi Teklifi' projesi başlattı.

TİKA'nın Gençliğe Yardım Fonu (GYF), Damla İçtimai Birliği ve Yeni Yol İçtimai Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü 'Tağıyev Hayriye Programı' kapsamındaki proje katılımcıları iftar sofrasında bir araya geldi.

GYF'de düzenlenen iftarda konuşan TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, Azerbaycan genelinden çok sayıda proje teklifi geldiğini, onlardan sadece 10'unu seçtiklerini bildirdi.

Azerbaycanlı hayırsever Hacı Zeynelabidin Tağıyev'in hayatından bahseden Polat, onun başkalarını mutlu etmenin mutluluğun anahtarı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Komunist sistemin Azerbaycan'da hayırseverlik geleneğini ortadan kaldırdığını belirten Polat, bağımsızlıktan sonra yeniden yaygınlaşan bu geleneğin daha da artması için çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'deki hayırseverlik geleneğini Azerbaycan'da anlattıklarını söyleyen Polat, gerçek anlamda hayırseverlere destek vermeyi kendileri için görev kabul ettiklerini bildirdi.

Etkinlikte, projeye teklif sunanlar kendi projeleriyle ilgili bilgi verdi. İlk üç projenin TİKA tarafından destekleneceği, proje sahiplerinin Türkiye'ye eğitime gönderileceği belirtildi.

Kaynak: AA