TÜROFED Başkanı Ayık, Vali Karaloğlu'nu Ziyaret Etti

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Karaloğlu, Ayık beraberinde turizmciler Sururi Çorabatır ve Ahmet Barut'u makamında kabul ederek, turizmde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

Karaloğlu, pazarın çeşitlendirilmesi ve başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden Antalya'ya direk uçak seferlerinin yapılması gibi konuları görüştüklerini belirterek, bölgedeki esnafın da yaşanan krizden etkilendiğini ifade etti.

Kiraların yüksek ve dövize endeksli olmasının önemli bir sorun olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, 'Bu sorunu taraflar bir araya gelerek çözmesi lazım. Bu sadece kiracının krizi değil. Kriz geçinceye kadar yeni bir sözleşme yapılması, dövize bağlı sözleşmelerin Türk parasına dönüştürülmesi gerekiyor. Aksi takdirde mal sahibi de krizin parçası haline gelmiş olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Vali Karaloğlu'na EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ile Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Emre Küçüksarı ve yönetim kurulu üyelerinin de hayırlı olsun ziyaretinde bulundukları bildirildi.

Kaynak: AA