Muğla'da Sıcak Hava Sahilleri Hareketlendirdi

Hava sıcaklığının 40 derece ölçüldüğü Muğla ve turistik ilçelerinde hafta içi olmasına rağmen yoğunluk yaşandı.

Muğla ve ilçelerinde sıcak hava, plajlarda yoğunluğa neden oldu.

Hava sıcaklığının 40 derece, deniz suyu sıcaklığının 26 derece ölçüldüğü Muğla'da yerli ve yabancı turistler sahilleri hareketlendirdi.

Akyaka, Akçapınar, Çınar ve Turnalı sahillerinde yoğunluğa neden olan turistler, güneşlenerek kitap okudu. Bazıları plajda top oynamayı tercih ederken, bazıları da iskele ve kayaların üzerinden denize atladı. Bölgeye gelen ziyaretçilerin bir kısmı da rüzgar sörfü ve kano keyfi yaptı.

Marmaris'te İSE Uzunayalı, İçmeler ve halk plajlarındaki yoğunluk artmaya başladı.

Bayram tatilinin de dolu geçeceğinin sinyallerini veren Marmaris sahillerinde, Uzunyalı, İçmeler ve halk plajları ilgi gören yerler oldu.

Hava sıcaklıklarının 45 dereceye ulaştığı ilçede su parkları da turistlerin ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor.

Orka Lotus Beach Hotel Genel Müdürü Metin Peltek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haziran ayında doluluk oranlarının yüzde 75, ağustos ayında ise yüzde 95 olduğunu söyledi.

Tesis olarak turizm sezonunu dolu geçirdiklerini dile getiren Peltek,'Dünyadaki turizmi etkileyen sebeplerden dolayı turizm zor günler yaşıyor. Biz tesis olarak diğer pazarlara yöneldik. Marmaris'e gelen her ülke acentesi ile çalışıyoruz. Misafir çeşitliliği çok fazla. Tek misafire bağlı bir tesis değiliz. Bütün pazarlamamızı ve çalışmamızı bu yönde yapıyoruz. İç pazarda da çok ciddi bir potansiyelimiz var.' diye konuştu.

- Bodrum'da otel işletmecileri bayram tatilinden umutlu

Türkiye'nin gözde turizm merkezi Bodrum ilçesindeki sahillerde de yoğunluk devam ediyor.

Bodrum'da rehber ve tur işiyle uğraşan Vedat Özdağ, ilçede Polonyalı turistlerin yoğunlukta olduğunu söyledi.

Bölgeye gelen ziyaretçilerin memnun ayrıldığına işaret eden Özdağ, 'İnsanlar hoşgörü, yardım ve ilgi istiyorlar. Bunları karşıladığımız zaman zaten memnun kalıyor ve her sene de gelmeye devam ediyorlar.' görüşünü paylaştı.

Restoran işletmecisi İsmail Taşdemir de yerli turistlerin gelmeye başlamasıyla hareketliliğin artacağını anlattı.

Tüm hazırlıkları tamamladıklarını, yerli ve yabancı misafirleri beklediklerini belirten Taşdemir, 'Türkiye ve Bodrum, gayet güvenli bir yer. Herhangi bir sıkıntı yok. İnsanlar burada gönül rahatlığıyla tatil yapıyor.' ifadelerini kullandı.

Bodrum'da otel işletmecisi İbrahim Tarım da bayram öncesi ve sonrasında turizmin daha da hareketleneceğini düşündüklerini kaydetti.

9 günlük bayram tatilinin de iyi olacağını anlatan Tarım, şöyle konuştu:

'Bu 9 günlük bayram tatili bizim de satışlarımızda artış yaşanmasına neden oldu. Hem yurt içi hem de yurt dışından kişiler rezervasyon yaptırdı. Oldukça güzel talepler var. Yabancı turistler anlamında ise Hollanda'dan gelen turistlerde artış var. Doluluğumuz da oldukça güzel.'

- Fethiye'de deniz suyu sıcaklığı 28 derece

Fethiye'nin Ölüdeniz sahilinde ise deniz suyu sıcaklığı 28 derece ölçüldü. Sahillerde sıcak hava nedeniyle yoğunluk yaşandı. Turistler, Ölüdeniz'deki Belceğiz ve Kumburnu plajlarında denize girdi.

Bazı turistler de Babadağ'da yamaç paraşütü ile atlayış yaptı.

Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi'nde tatilciler günübirlik tekne turlarıyla Dalyan Kanalı'nı gezme ve kaya mezarlarını görme fırsatı buldu.

Tekneyle kanal gezisinin ardından İztuzu Plajı'na ulaşan tatilciler, burada şezlonglarda güneşlendi ve denize girdi.
Kaynak: AA