Yazar Vakkasoğlu 'Sohbet Meclisi'ne Konuk Oldu

Vakkasoğlu: 'Ramazan, kendimizle ve nefsimizle hesaplaşma vaktidir. Ramazan, kendimizi bize tanıtmak için geldi.'

Eyüp Belediyesi tarafından ramazan etkinlikleri kapsamından düzenlenen 'Sohbet Meclisi'ne yazar Vehbi Vakkasoğlu konuk oldu.

Eyüp Meydanı'nda kurulan platformda konuşan Vakkasoğlu, Kur'an-ı Kerim'deki Asr suresinin ilk ayetinde, Allah'ın zamanın üzerine yemin ettiğini belirterek, 'Bazı alimler, 'Bu zaman özel bir zaman. Özellikle de ikindi vakti, diyorlar. Neden? Kısadır da onun için. Akşama doğru çabuk geçer. İnsan o vakitte telaşlıdır ve Allah demeyi unutur bazen. En çok kıymet verilen şeylerin üzerine yemin edilir. Demek ki Allah'ın da en çok kıymet verdiği şeylerden biri de zamandır.' dedi.

İnsanın, kendisine verilen ömrü, dolu dolu geçirmesi gerektiğini anlatan Vakkasoğlu, şöyle konuştu:

'Ramazan, kendimizle ve nefsimizle hesaplaşma vaktidir. Ramazan, kendimizi bize tanıtmak için geldi. Surenin ikinci ayetinde, 'Bütün insanlar zarardadır' diyor. Biz de kendimize bakacağız. Zararda mıyız, karda mıyız? Zararda olmamak için ne yaptık? Muhasebemizi kendimiz yapacağız.'

- 'Güler yüz sadakadır'

Ramazan ayının, temizlenmek isteyenler için büyük bir fırsat olduğunu aktaran Vakkasoğlu, 'Asr suresinin 3. ayeti, iman edenlerin, salih amel işleyenlerin, hakkı ve sabrı tavsiye edenlerin zararda olmayacağını söylüyor. Bizde iman maddesi var mı? Çok şükür var ama bu imanı da yenilemek gerekir. Boş kaldıkça, 'Lailaheillallah' demeliyiz. Aynı zamanda iyi işler yapacağız. Peygamberimiz, 'Yolda yürürken taşı, dikeni birine zarar vermesin diye ayağınızın ucuyla kenara çekseniz bu salih ameldir' ve 'Güler yüz sadakadır' buyuruyor. Yani dünya ve ahiret için hayırlı işler yapmak zor bir şey değil.' ifadelerini kullandı.

İmam-ı Şafii'nin, 'Kur'an-ı Kerim'de başka hiçbir sure nazil olmasaydı, sadece Asr suresi indirilseydi, Kur'an'ın bütün manaları bunun içinde olacaktı' sözlerini hatırlatan Vakkasoğlu, 'Birbirlerine hakikati, gerçeği tavsiye edenler, doğru yolu gösterenler zararda değil. Biz birbirimize hangi yolu gösteriyoruz? Şimdi yolda adres sorsanız, sizi yanlış yöne gönderiyorlar. Şimdi gençlerimiz evlilik hayatını iyi bilmiyor. Bir insan, o gence, yuvayı sağlamlaştıracak bir hakikati anlatırsa, doğruyu gösterirse cennetin kapısını açar. Sabır ise en büyük meziyetlerdendir. Ramazan da bize sabrı tavsiye ediyor. ' diye konuştu.
Kaynak: AA