TİKA, Tana'yı Engellilere Hizmet Verecek Kapasiteye Kavuşturdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Acara Özerk Cumhuriyeti’nin Başkenti Batum’da bulunan Gürcistan Batum Engelliler Rehabilitasyon Merkezi TANA’nın tadilat ve donanımı gerçekleştirilerek Acara ve tüm Batı Gürcistan engellilerine hizmet verecek kapasiteye kavuşturuldu.

TİKA, Tana'yı Engellilere Hizmet Verecek Kapasiteye Kavuşturdu
“Tüm çocuklar eşittir, engelli çocukların da oyun oynama hakkı vardır” felsefesiyle hareket edilerek engelli çocuklar için “Engelsiz Oyun Parkı Projesi ve engelli çocukların yaralanabileceği, fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için bilgisayar odası ve akıllı tahta kurulumu yapılarak çocukların engelleri nedeni ile kısıtlanmadan toplumsallaşmalarına katkı sağlandı. TİKA tarafından sağlanan destek ile kimsesiz anne ve çocuklarına barınma imkanını sağlandı.

Teslim töreni Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Nugzar Surmanidze ve Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan’ın katılımıyla gerçekleşti. “Gürcistan Batum Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Bilgisayar Odası Tefrişatı ve Engelsiz Park Düzenlenmesi Projesi” ile özel sosyal politika gerektiren grupların sosyal rehabilitasyon ve güçlendirme yöntemleriyle yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, sosyo kültürel yeterliliklerinin artırılması, yaşamlarını etkileyen kaynaklar üzerindeki etkilerinin ve sosyal yaşama katılımlarının artırılması için gerekli altyapılar tesis edildi.
Kaynak: İHA