Gece Güreşler İlgi Gördü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Subeylidere köyünde düzenlenen Ramazan Şenliği, mini Kırkpınar’a döndü. Köy muhtarı Mustafa Demir’e Belediye Başkanı Necdet Uysal’da destek verdi, teravih namazı sonrası köy meydanında düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine 60 pehlivan katılırken, yaklaşık bin meraklı izledi.

Gece Güreşler İlgi Gördü
Burhaniye’de belediye Ramazan Şenlikleri adı altında çeşitli etkinlikler yaparken,ilçeye 13 kilometre uzaklıktaki Sübeylidere köyünde gece güreşe düzenlendi.

. Köy meydanına kum serdiren muhtar Mustafa Demir, çevre köylerdeki ve ilçe merkezindeki güreş severleri de davet etti. Tanınmış güreşçilerden Aslan Seyhanlı, Başol Yağcı ve Hasan Bıkmaz’ın hakemliğini üstlendiği güreşlere çevre ilçelerden 60’a yakın güreşçi katıldı.

Teravih namazının ardından 23.30 da başlayan güreşler 02.00 kadar devam ederken, kıran kırana güreşler oldu. Vatandaşlar güreşleri sonuna kadar izlerken, pehlivanlar büyük alkış aldı. Güreşlerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği açıklandı. Güreşi ilk defa yaptıklarını anlatan Muhtar Mustafa Demir,” Ramazan Şenliği adı altında bu güreşi ilk defa yapıyoruz. Bunun devam etmesini istiyoruz. Çünkü bizim köyümüzde güreşe meraklı talebelerimiz var. Biz bunlara güreşi sevdirmek için bunun güreşin devam etmesini istiyoruz. Seyirciden de çok memnunuz. Çok seyircimiz olduğu için mutluyuz. Devam etmesini sağlayacağız. Belediye Başkanımızda çim saha sözü verdi. Güreşimize katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Köylülerden Selahattin Çoban da,” Bunun devamını inşallah getireceğiz. Bu kadar seyirci ummuyorduk. Çok güzel bir güreş düzenlemesi oldu. . İnşallah, bunun gerisini getireceğiz” dedi.

Güreşleri çok beğendiğini anlatan AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal ise, ” Burhaniye de, Sübeylidere köyündeyiz. Ben, ilk defa Ramazan etkinliklerinde, teravih namazından sonra düzenlenen bir güreş seyrediyorum. Çevre köylerden gelen güreş severleri de burada görmek mümkün. Bu da biz idarecilerin, ata sporu güreşe daha fazla ilgi göstermesi gerektiği konusunda bize bir yol gösteriyor. Güreşlere çok büyük ilgi var. Sübeylidere köyümüzde bu güreşleri geliştireceğiz. Bunun için önümüzdeki yıl çim saha yapmak istiyoruz. İnşallah, bunu bu köyümüzde daha da geliştirerek devam ettirmek isteriz” dedi.

Güreş Antrenörü Aslan Seyhanlı’da,” İlçemiz Sübeylidere köyünde kum üzerinde yağlı pehlivan güreşi düzenledik. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın katkıları ile bu güreşleri yaptık.. Artı, köy muhtarımız Mustafa Demir ağabeyimiz buna gönül verdi. Şu anda burada bine yakın seyircimiz var. Gördüğünüz gibi bayanlar ve erkekler, kız erkek çoluk çocuk meydan dolu. Belediye başkanımız seneye çim saha yapacak. Önümüzdeki sene bunu daha büyük daha kapsamlı yapmaya gayret edeceği. Katılan güreşçilerimize ve izleyicilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Güreşleri. Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Tarık Erdil, İzmir Tariş Zeytin A.Ş Başkanı Fikret Akova, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Soner Acar, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Şevki Yücel, Burhaniye Tariş Başkanı Nadir Karayaz, Burhaniye Tariş Müdürü Emrah Öztürk ve yaklaşık bin güreş sever izledi.
Kaynak: İHA