CHP'de İşten Atılan Sekretere Öztürk'ten Destek

AK Parti Muğla Miletvekili Nihat Öztürk, CHP Datça İlçe Başkanlığı’nda sekreter olarak çalışırken işten haksız yere çıkartılan çalışanın 9 yıldır alacaklarının CHP tarafından ödenmediğini iddia etti.

CHP'de İşten Atılan Sekretere Öztürk'ten Destek
AK Parti Muğla Miletvekili Nihat Öztürk, CHP Datça ilçe başkanlığında sekreter olarak çalışırken işten haksız yere çıkartılan sekreterin kıdem tazminatı ihbar tazminatı ve yıllık izin ücreti gibi alacaklarının CHP Genel Merkezinden icra yoluyla tahsil edilmesine mahkemenin karar verdiğini açıkladı.

Milletvekili Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Datça İlçe Başkanlığında 2003 ila 2008 yılları arasında sekreter olarak çalışan Esen Döner’in hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılınca Datça Asliye Hukuk Mahkemesi’ne (İş Mahkemesi) dava açtığını anlatarak, şu bilgileri verdi: "Mağdur dava dilekçesinde, belirtilen tarihler arasında hiç izin kullanmadan CHP Datça İlçe Başkanlığı’nda çalıştığını anlatarak kıdem tazminatı, İhbar tazminatı ve yıllık izin ücreti gibi alacaklarının tarafına ödenmesini istiyor. Uzun süren bir dava sürecinden sonra Yargıtay’a intikal eden dosyanın Yargıtay tarafından incelenmesinin ardından Datça Asliye Hukuk Mahkemesi (İş Mahkemesi) 9 yıl önce işten çıkartılan sekreterin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve yıllık izin ücreti gibi alacakları yasal süre içinde ödenmeyince, alacakların CHP Genel Merkezinden İcra yoluyla tahsil edilmesine karar verdi. Datça İlçe Başkanlığında 2003 ila 2008 yılları arasında sekreter olarak çalışan Esen Döner’in Avukatı Cem Yusuf Aydın, müvekkilinin alacağı olan yaklaşık 16 bin liranın icra yoluyla CHP Genel Merkezi’nden tahsil etmek amacıyla bugün Ankara’ya gitti.”

EMEKTEN BAHSEDENLER, EMEKÇİYİ MAĞDUR ETTİ

AK Parti Muğla Miletvekili Nihat Öztürk, CHP’lilerin her fırsatta emekten ve emekçiye sahip çıkmaktan bahsettiğine işaret ederek, “ Mayıs İşçi Bayramı’nda DİSK’le birlikte Taksim’e çıkmaya çalışan, işçi hakları savunuculuğu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, önce 9 yıllık haklarını gasp ettiği CHP çalışanını görsün ve mahkeme mahkeme gezen çalışanın haklarını ödesin. Emekten bahsedenler, emekçiyi mağdur etti. Kamuoyu, bunu görsün. Bodrum’da gözlerini kırpmadan 7 bin ağacı kesme kararı alan CHP zihniyetinin kendi çalışanını nasıl mağdur ettiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Kaynak: İHA