Sigarayı Bırakan 40 Kişiye Teşekkür Belgesi

Vali Ahmet Hamdi Nayir, aralarında kamu ve askeri personelin de bulunduğu sigarayı bırakan 40 kişiye teşekkür belgesi verdi.

Sigarayı Bırakan 40 Kişiye Teşekkür Belgesi
Nayir, Bilecik Valiliğinde düzenlenen etkinlikte, sigaranın zararlarının zamanla daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Her yıl 100 bin civarında kişinin tütün zararlarından hayatını kaybetmesi sonucu, Türkiye’nin 2008 yılında örnek olacak tütün ve zararlarıyla mücadele konusunda çıkarılan kanunun Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından da takdirle karşılandığını anımsatan Vali Nayir, "Türkiye kapalı alanlarda ve taşıtlarda kanunu çok başarılı uyguladı. Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler ve sağlık teşkilatları bunun üzerinde güzel bir şekilde durdu. Bu seneki programda, "Gençlerle tütünsüz bir geleceğe" teması işlendi. Kötü alışkanlıkların birçoğu genç yaşta özentiyle ortaya çıkıyor. Gençleri de işin içine alacak şekilde bir plan hazırlığı düşünüldü. Toplum bunun zararını gördü. Önce kişilerin bütçesine, daha sonra sağlığına zarar. En önemlisi de geleceğimize önemli bir zarar veren bir husus. Sigarayı bırakma iradesi gösterenleri ve bu konuda gayret sarf eden sağlık teşkilatımızı da tebrik ediyorum. Bu kararın kalıcı olmasını diliyorum" dedi.

"TÜRKİYE TÜTÜNLE MÜCADELE ALANINDA LİDER"

İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı da, Türkiye’nin tütünle mücadele alanında lider ülke konumunda olduğunu ve bu alanda yürütülen çalışmaların dünyaya örnek olarak gösterildiğini vurgulayarak, "Bu çalışmaların en temel amaçlarından birisi de çocuk ve gençlerin tütün ürünlerinin zararlarından korunmasıdır. Tütünle mücadele alanında Sağlık Bakanlığı, gençlerin tütünden korunması amacına yönelik olarak illerimizden gelen gençlerle birlikte çalışarak "Tütünle mücadele gençlik eylem planı" oluşturmuştur" ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Nayir, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı ve beraberindekiler, aralarında kamu ve askeri personelin de bulunduğu sigarayı bırakan 40 kişiye, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün hazırladığı teşekkür belgelerini verdi.
Kaynak: İHA