Bilecik'ten Kısa Kısa

Gölpazarı ilçesinde, Gazimihal Ortaokulu'ndan mezun olan 8. sınıf öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul Müdürü Ergün Yakar, okul bahçesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, hızla akıp giden yılların bazı öğrencileri bir üst sınıfa, bazı öğrencileri de Gazimihal Ortaokulu yıllarının sonuna getirdiğini söyledi.

Öğretmenlik görevlerinin dışında anne, baba, abla ve ağabey olmaya çalıştıklarını ifade eden Yakar, 'Gidecekleri uzun ve zor hayat yolunda başarılı, becerikli, mutlu ve huzurlu olmalarını sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık. Tüm yaşam sürecinin içinde sürekli okuyun, kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. İlmin en doğru olduğu bilinci içinde olun, fikirlerinizi demokratik zeminlerde tartışın. Sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek, emeğinizin semeresi olacaktır.' diye konuştu.

39 öğrencinin mezun olduğu programda, okul birincisi Kerim Caner Özdemirler, yaş kütüğüne plaketini çakması, mezuniyet pastasının kesilmesi, dilek balonları yakılarak havaya bırakılmasıyla tören sona erdi.

- Pazaryeri'nde yıl sonu sergisi

Pazaryeri ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nce 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında merkez ve köylerde kursiyerler tarafından sergi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sedat Büyük, bugüne kadar 134 kurs açtıklarını ve üç bin 187 kursiyerin katıldığını belirterek, açılan kursların yüzdesine bakıldığında nüfusun yüzde 30'una tekamül ettiğini söyledi.

Amaçlarının her eve ulaşarak, oranı yükseltmek istediklerini ifade eden Büyük, 'Geçen yıla oranla kurs sayısı yüzde 91 artmıştır. Kurslarımızın 101'i tamamlandı ve 33'ü devam etmektedir. Bu çalışmalarımız neticesinde merkezimize 'Beyaz Bayrak' kazandırdık.' dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam İbrahim Özdel, Garnizon Komutanı İlhan Canseven, Belediye Başkan Vekili Hikmet Şahinoğlu, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Deniz ve daire müdürleri ile beraberindekiler, kursiyerler tarafından hazırlanan sergiyi gezdi. Etkinlik, kick boks ve tekvando kursuna katılan kursiyerlerin gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA