AK Parti Aydın Milletvekili Öz, Söke'de Yurt İnşaatını İnceledi

Söke’de 12 milyon 265 Bin TL’lik ihale bedeli ile 2015 yılı Aralık ayında yüklenici firmaya yer teslimi yapılan 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatı devam ediyor.

AK Parti Aydın Milletvekili Öz, Söke'de Yurt İnşaatını İnceledi
Söke İşletme Fakültesi arkasında bulunan yurt inşaatını inceleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, yurdun 2017-2018 eğitim yılında faaliyete gireceğini söyledi.



İnceleme gezisinde Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Söke İlçe Başkanı Av. Fatih Gürer, Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürü Feti Karsak, Söke ilçe yöneticileri de bulundu.

Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürü Feti Karsak ve yüklenici firma şantiye yetkililerinden bilgiler alan Ak Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın Milletvekilleri olarak partileri ve hükümetin yaptığı hizmetlere sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.



“2017 HAZİRAN AYINDA HİZMETE HAZIR OLACAK”

Söke’de yapılan öğrenci yurdunun kız öğrenci yurdu olarak 2017 Haziran ayında hizmete açılacağını belirten Milletvekili Abdurrahman Öz; “Aydın ili genelinde yaptığımız ziyaretlerde yaptığımız yatırımları da yakından takip ediyoruz. Yaptığımız bu geziler hem sahip çıkma hem de kontrol anlamında yararlı olduğu gibi hem de işi yapan müteahhit arkadaşlarımıza teşvik oluyor. İnşallah açılışında da hep birlikte olacağız. Sökemize hayırlı olsun” dedi.

“YURT YAPMAK İSTEYEN İŞ ADAMLARINA SESLENDİ”

Yapılan yurdun kapasitesinin Söke’ye yeterli gelip gelmeyeceği ile ilgili bir soruya yanıt veren Milletvekili Abdurrahman Öz, “yetmezse yenisini yaparız” dedi.

Milletvekili Öz; “Devletin istediği standartlarda bina varsa devletin bu yönde hazırladığı fiyat çizelgesi var. Bir bina Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yurt olarak kiralanabiliyor. Sökeli iş adamlarımızdan buu yapmak isteyen olursa biz bu konuda da yardımcı oluruz. Bu türlü uygulamalar var. Bu manada Sökeli iş adamlarımıza da çağrıda bulunuyorum. Arazisi olan varsa Bölge Müdürümüzle görüşsün” dedi.

“2 YILIK YÜKSEOKUL KALIYOR AMA 4 YILLIK BÖLÜM BELLİ DEĞİL”

Son dönemde Sağlık Yüksekokulu’nun ADÜ merkez kampüsüne nakli konusu üzerine gelen bir soruya ise Milletvekili Abdurrahman Öz; 2 yıllık Sağlık Yüksekokulunun Söke’de kalmasının kesin olduğunu, 4 yıllık Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ise Söke’de kalması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Milletvekili Öz, açıklamasında; “Konuyla ilgili vekilimiz Mustafa Savaş Bey bir açıklama yapmıştı. Milletvekilimizle yaptığımız görüşmeden edindiğim bilgiye göre 2 yıllık yüksekokul kalıyor, onda sıkıntı yok. 4 yıllık sağlık hizmetleri bölümünün merkeze alınmasıyla ilgili üniversite senatosu karar almış, YÖK’e onaya göndermiş. Biz Söke’de, Söke için açılan bu bölümlerin Söke’de kalmasından yanayız, Aydın siyasetçileri olarak. Fakülte ve bölümlerin Söke’de kalması için YÖK nezdinde ben Aydın Milletvekili olarak şahsi girişimlerde bulunacağım. İnşallah Söke’de kalması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda da yakın zamanda netice alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA