İHH Her Gün Mülteci Ailelerle İftar Yapıyor

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa Başkanı Necmettin Okumuş, Ramazan ayında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Manisa İHH olarak Ramazan ayında 700 yardım kolisi dağıtacaklarını belirten Okumuş, ekiplerin kolileri dağıtmaya başladığını söyledi. Her gün iki ekibin mülteci ailelere iftara gittiğini kaydeden Okumuş, “Beraber iftarımızı açıyoruz. Böylece gönüllerine de girmeye çalışıyoruz.” dedi.

İHH Her Gün Mülteci Ailelerle İftar Yapıyor
21 Haziran’da Soma’da madenci ailelerine iftar vereceklerini vurgulayan Okumuş, “250 kişilik bir iftarımız olacak. Orada madenci şehitlerimizin aileleriyle birlikte olacağız. 26 Haziran’da da bizim her gün bir ili dolaşan iftar TIR’ımız Manisa’ya gelecek. Halit Görgülü Lisesinin bahçesinde yaklaşık bin 500 kişiyle iftar açacağız. Bütün halkımızı oraya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Ramazan ayının sonunda Diyarbakır’daki 150 yetim çocuğu giydireceklerini belirten Okumuş, “Çocuk başı 100 lira yardımda bulunacağız. Manisa’dan minibüsü atlayıp Diyarbakır’daki çocukları giydireceğiz. 150 yetim çocuğa bir bayramlık alarak yüzlerini güldürmek istiyoruz. Bu anlamda Manisalı hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Diyarbakır ve o bölgedeki terör mağduru insanların boşluklarını bizler doldurmamız lazım. Onların yanında olduğumuzu, bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu onlara göstermemiz lazım. Biz oraya gitmesek orayı dolduracak başka güçler var. Hem millet olarak hem de devlet olarak buna izin vermemeliyiz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA