41 Yıllık OMÜ'de Bir İlk

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri için hazırlanan iftar programında 3 bin öğrenciyi dev iftar sofrasında buluşturan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “OMÜ öğrencileri bize ailelerinin emanetidir” dedi.

41 Yıllık OMÜ'de Bir İlk
OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu ise üniversitenin 41 yıllık tarihinin en kalabalık iftar buluşmasının gerçekleştirildiğini söyledi.



Atakum Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle kampus içerisinde gerçekleştirilen iftarda 3 bin öğrenci ve çok sayıda akademisyen aynı iftar sofrasında buluştu. Atakum Belediyesi tarafından OMÜ’lü öğrencilere yönelik gerçekleştirilen ve OMÜ Öğrenci Konseyinin de destekleriyle binlerce öğrenciyi aynı sofrada bir araya getiren iftar buluşması öncesi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, tüm öğrencilerle sohbet etti.

“AİLELERİNİN BİZLERE EMANETİ”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bu önemli üniversitede okumak için memleketlerinden gelen öğrenci kardeşlerimiz, bize ailelerinin emanetidir. Bu anlamda OMÜ öğrencilerini önemsiyoruz, seviyoruz. Gerçekleştirdiğimiz iftar buluşmasına gösterilen yoğun ilgiden anlıyoruz ki öğrenci kardeşlerimiz de bizleri seviyor. Farklı illerden hatta farklı ülkelerden şehrimize gelen öğrencilerle sık sık bir araya geliyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz, sohbet ediyoruz. Bu anlamda Ramazan Ayında da öğrencilerle birlikte olmak istedik. Katılım sağlayan tüm öğrenci kardeşlerimize, akademisyenlere, STK temsilcilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“OMÜ TARİHİNDE BİR İLK”

OMÜ’nün 41 yıllık tarihinde ilk kez bu kadar yoğun katılımlı bir iftar programının gerçekleştirildiğini kaydeden OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu, “Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın öğrencilere verdiği büyük destekten hareketle iftar programımızı gerçekleştirdik. 41 yıllık tarihi olan OMÜ’de ilk kez böylesi büyük bir iftar buluşması olduğunu öğrendik. Bu anlamda bir ilki hep beraber yaşadık. Farklı memleketlerden, farklı bölümlerden, farklı düşüncelerden OMÜ’lü öğrencilerin aynı iftar sofrasında buluşması, aynı dualar için ellerini açması bizleri çok mutlu etti. Organizasyona destek veren KYK İl Müdürlüğüne ve Genç Memur-Sen İl Başkanlığına da ayrıca teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan ise konuşmasında Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya ve OMÜ Öğrenci Konseyi’ne teşekkür ederek sağlanan katılım karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

3 bin öğrencinin buluştuğu iftar programına ayrıca OMÜ Genel Sekreteri Selahattin Özyurt, KYK İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Memur-Sen İl Başkanı Necdet Güneysu, Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, Cihannuma Derneği Samsun Şube Başkanı İlker Efe, HuDer Samsun Şubesi Başkanı Cihat Başerli ve eski AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya katıldı.

Kaynak: İHA