Şamil Tayyar: Türkiye savaş girebilir

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sınırda PKK devleti kurulması ihtimaline karşı Türkiye'nin savaş hazır olduğunu söyledi.

Şamil Tayyar: Türkiye savaş girebilir
Şamil Tayyar: Türkiye savaş girebilir
Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın sunduğu 'Son Söz' programına konuk olan Şamil Tayyar önemli açıklamalarda bulundu.

IŞİD ÜST AKLIN BİR APARATI

Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Tayyar 'Kurdurulmak istenilen PKK devletinin coğrafyası henüz olgunlaşmadı. İstiyorlar ki Türkiye sınırı PKK'yla kaplansın. Bu hattın bir şekilde kapatmak istiyorlar ve şimdi ısrarla bir deneme yapıyorlar. Demokratik Suriye Güçleri adı altında yüzde sekseni PYD'ye ait olan bir grup bu. Oradan inceden girmeye başladılar. IŞİD'i gönderdikten sonra Türkiye'yi de eğer kandırabilirlerse bu hatta gelip yerleşecekler. IŞİD üst aklın bir aparatı zaten.'dedi.

TÜRKİYE SAVAŞA GİREBİLİR


Tayyar sözlerine şu şekilde devam etti;

Yavaş yavaş sinir uçlarımıza dokunuyorlar. Ben Türkiye'nin bu konuda çok kararlı olduğunu düşünüyorum. Eğer Işid'i gönderip bu hatta PYD'yi yerleştirmek isterlerse korkarım ki Türkiye bir savaşa girebilir. Türkiye buna izin vermez ve izin vermemesi de gerekir. Eğer buna izin verirseniz ve bugün bu savaşı göze almazsanız yarın sizi parça parça ederler. Daha büyük bir belayı savmak için gerekirse çatışmayı ve savaşı göze almanız gerekir. TSK böyle bir ihtimale ilişkin olarak her türlü hazırlığını yaptı.

KILIÇDAROĞLU KOZ OLARAK KULLANIYOR

Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan mermili protestoyla da ilgili konuşan Tayyar, CHP liderinin boş kovanı parti içi muhalefeti bastırmak ve Ak Parti'yi devirme senaryosunda kullanmayı amaçladığını belirtti.

BİLİNÇLİ OLARAK YAPIYOR

Şamil Tayyar "Kemal Kılıçdaroğlu sokak hareketi başlatmak için bunu bilinçli olarak kullanıyor. CHP'de de kaynama başladı. Kılıçdaroğlu tabanı biraz kilitleyerek muhalefet hareketlerini engellemeye çalışıyor. Zaman içinde Ak Parti'yi iktidardan düşürmek ve Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek istiyor. " ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE