Tuncel'in 'Yasak Propaganda Yapma' Davası

Eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel'in 2007 milletvekili seçimlerinde yasak olan yere flamalarını astığı iddiasıyla 'yasak propaganda yapma' suçundan yargılanmasına devam edildi.

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Sebahat Tuncel'in 2007 milletvekili seçimlerinde yasak olan yere flamalarını astığı iddiasıyla 'yasak propaganda yapma' suçundan yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 30. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Sebahat Tuncel ile avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Sebahat Tuncel, 2007'deki seçimlerde yüzde 10 baraj olduğu için partilerinin bağımsız adaylarla seçime girdiğini, bu nedenle bağımsız propaganda yaptığını ve o dönem cezaevindeyken aday olduğunu kaydetti.

Sanık Tuncel, kampanyasını o dönemdeki ismi DTP olan partili arkadaşlarının, kadın hareketi temsilcilerinin kendi adına yaptığını ifade ederek, ''Ben cezaevindeyken seçilen bir milletvekili oldum ve seçildikten sonra dışarı çıkabildim. Dolayısıyla bu propaganda ben cezaevindeyken oldu. Bu propaganda da flamaları ve afişleri cezaevinde olduğum için asmam mümkün değildir. Beraatimi istiyorum.'' dedi.

Hakim Gülaser Gökdemir Tekdal, Tuncel'in 6 Temmuz 2007'de Gebze M Tipi Cezaevinde tutuklu olup olmadığının sorulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 22 Temmuz 2007'de yapılan genel seçimlerde İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı olan Sebahat Tuncel'in Esenler 1. Seçim Kurulu tarafından tespit edilen yerler dışında kendisine ait flamalar astığı belirtildi.

İddianamede, şüpheli Sebahat Tuncel'in 'yasak propaganda' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Kaynak: AA