Başkan Eroğlu'ndan İdil Ziyareti Değerlendirmesi

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Karalar beldesine yaptıkları ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Karalar Belediyesi ve halkı bize büyük bir misafirperverlik gösterdi. Biz orada dilimiz, ırkımız ne olursa olsun aynı toprakta aynı bayrak altında olduğumuzu gösterdik” dedi.

Başkan Eroğlu'ndan İdil Ziyareti Değerlendirmesi
Tokat Belediyesi’ne kardeş şehir ilan edilen Şırnak’ın İdil ilçesi Karalar beldesinde 12 kişilik heyetle temaslarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ziyaret dönüşü açıklamalar yaptı.

Başkan Eroğlu, Karalar Belde Belediye Başkanı Halef İnan ve belediye ekibi başta olmak üzere yöre halkına kendilerine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. İdil Kaymakamı Ersin Tepeli, AK Parti İdil İlçe Teşkilatı ziyaretlerinin ardından Karalar beldesinde halkla bir araya gelerek sohbet ettiklerini ifade eden Başkan Erdoğan, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İdil Kaymakamı Ersin Tepeli ve kardeş şehir Karalar Belediyesi Başkanı Halef İnan katılımı ile düzenlenen programda iftar yaptıklarını söyledi.



Şırnak’ta devletin gücünü gördüklerini ifade eden Başkan Eroğlu, “Devletimizin oradaki çalışmalarını gördük. Karalar Belediyesi ve halkı bize büyük bir misafirperverlik gösterdi. Biz orada dilimiz, ırkımız ne olursa olsun aynı toprakta aynı bayrak altında olduğumuzu gösterdik. Kardeşliğimizi ortaya koyduk. Terör belasının yok ettiği ticaret ve sosyal hayatın bir şehri ne hale getirdiğine yakından tanık olduk. Oradaki halkımız da bunun farkında. Kardeş şehrimize biz Tokat Belediyesi olarak her zaman destek vereceğiz. Aynı misafirperverlik duygularıyla biz de önümüzdeki süreçte onları Tokat’ta ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Orada bulunan güvenlik güçlerimize de özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Daha önce Şırnak’ta güvenlik güçlerimize moral amaçlı kumanya göndermiştik. Kumanyamızın yanı sıra asker ve polisimize üzerinde Osmanlıca ’Yaşasın askerlerimiz’, ’Yaşasın polislerimiz’ yazılı mendil göndermiştik. Sağ olsunlar bizleri unutmamışlar. Gittiğimizde bizleri oldukça sıcak karşıladılar. Onların morale ihtiyacı var. Biz de bunu sağlamak için daha sık ziyaretler gerçekleştirmeliyiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

“O BÖLGEDE TERÖRÜN BİTMESİNDE EN BÜYÜK ETKEN YİNE HALK OLACAKTIR”

Şırnak ziyaretine katılan 600 Evler Mahallesi Muhtarı Mücahit Duran ise, “Bir tarafta hareket alanları kısıtlanmış çocuklar, bir tarafta oraya vatanın bütünlüğünü korumak için adeta ölümü göze almış güvenlik güçlerimiz vardı. Orada çok farklı duygular yaşadık. Askerimizin, polisimizin yine de bundan şikayeti yok. Tek istedikleri dua. Oradaki insanlara, güvenlik güçlerine bu tarz ziyaretler müthiş bir moral oluyor ve motivasyon sağlıyor. Biz gözlerinde o mutluluğu gördük. Ben bir muhtar olarak oradaki muhtarlarla da sohbet ettim. Onlar da halkla teröristin ayırt edilmesini istiyor. Ve teröre destek veren kesimin de artık devletin yanında yer almaları gerektiğini anladığını belirtiyor. Yani o bölgede terörün bitmesinde en büyük etken yine halk olacaktır” diye konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Şırnak ziyaretlerine vali ve kaymakam ve belediye başkanlarına Tokat çöreği ve yöresel ürünlerinin yer aldığı sandık hediye etti. Şırnak ziyaretine Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Bandırmalı, Osman Altunordu, Meclis Üyeleri Sadık Aktaş, Mehmet Elibol, Erhan İlhanoğlu, Ahmet Çınar ve mahalle muhtarları Mustafa Gökrem, Mücahit Duran, Elvan Ergin, Muzaffer Demir ile Aşevi Yetkilisi Durmuş Babacan katıldı.

Kaynak: İHA