Girne Amerikan Üniversitesi, Srı Lanka Kampüsü'nü Eylül 2017'De Açıyor

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretimde 50. yılına doğru ilerlerken, 7 farklı ülkede bulunan kampüslerinden birisi olan GAÜ Sri Lanka Jenerik Kampüsü’nü fiilen hayata geçiriyor.

Girne Amerikan Üniversitesi, Srı Lanka Kampüsü'nü Eylül 2017'De Açıyor
Geçtiğimiz günlerde Srilanka Metropolitan Koleji Kurucu Başkanı Dr. Siraz Meerasahib ile GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar arasında gerçekleştirilen görüşme sonucunda GAÜ Sri Lanka kampüsüne 14 yeni bölümün açılması için imzalanan protokol anlaşmasının ardından, GAÜ Sri Lanka Kampüsü’nün fiilen Eylül 2017 yılında açılacağı bildirildi.

GAÜ Sri Lanka Jenerik Kampüsü’nün bünyesinde bulunan İşletme Yönetimi ve Psikoloji bölümlerinin yanına, imzalanan yeni protokol anlaşması sonucunda, yeni dönem ile birlikte, Uluslararası İşletme, İşletme, Muhasebe, Bankacılık ve Finans, Pazarlama, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi ile Uluslararsı İlişkiler lisans programlar dahil edildi. Ayrıca kampüs, bünyesine MBA ve IMBA yüksek lisans programlarını da ekleyerek, yeni dönem ile birlikte Yüksek Lisans programlarına da öğrenci almaya başlayacak.

"EYLÜL 2017’DE FİİLEN HAYATA GEÇİYOR”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, GAÜ Sri Lanka Kampüsü’nün açılmasına yönelik onayların Yüksek Öğretim Kurumundan alındığını belirterek, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Eylül 2017 tarihi itibari ile kampüsün fiilen hayata geçeceğini söyledi.

Akpınar, Sri Lanka’nın Kolombo kentinde bulunan Metropolitan College ile 2009 yılında imzalanan anlaşma itibari ile ilk kayıtlarını alan Kampüs’ün, her yıl onlarca öğrenciyi mezun ettiğini bildirerek, dünyanın dört bir tarafına KKTC’nin adını taşıyarak, global eğitimi gerçek anlamda sergilediklerini vurguladı. GAÜ’nün uluslararası bir dünya üniversitesi olma olgusunu KKTC’nin yanında, ABD, İngiltere, Türkiye, Moldova, Hong Kong ve Sri Lanka kampüsleri ile tam anlamıyla yansıttığını ifade eden Akpınar,kampüsleşme hareketlerinin ilerleyen zamanlarda da devam edeceğini bildirdi.
Kaynak: İHA