Şükran Öney Anaokulu'ndan Avrupa Projesi

Düzce Şükran Öney Anaokulu Dahiler Sınıfı Avrupa Okul Ortaklıkları projesi kapsamında Roma ve İtalya ile yürütülen “Küçük Ressam” projesinde yaptıkları eserleri sergilediler.

Şükran Öney Anaokulu'ndan Avrupa Projesi
Şükran Öney Anaokulu Dahiler Sınıfı e-twinning (Avrupa Okul Ortakları) kapsamında Türkiye, Romanya ve İtalya ile ortaklaşa yürütülen Litte Artist (Küçük Ressam) projesinde ünlü ressamların eserlerini yaptılar. Aynı zamanda çocuklara sanatı sevdirmek, dünyadaki sanat akımları ve ünlü ressamların hayatlarını inceleyerek çocukların estetik ve yaratıcılığını geliştirmek olan projede okul öncesinin en önemli ve olmazsa olmaz aile katılımı en yüksek seviyede sağlayarak, çocukların aileleri ile kaliteli vakit geçirmelerini sağlandı.

Projede yapılan eserler Krempark AVM’de düzenlenen sergiyle paylaşıldı. Sergiye Şükran Öney Anaokulu’nun kurucusu Şükran Öney, Okul Müdürü Emine Taşlı, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Minik öğrenciler Dünyaca ünlü ressamlar Caspar David Friedrich, Leonardo da Vinci ve Pablo Picasso gibi isimlerin eserlerinin benzerlerini yaparak sergilediler.

Aynı sergide 1 Haziran’da 65 yaşında giren Şükran Öney Anaokulu kurucusu Şükran Öney’e de sürpriz yaş günü kutlaması yapıldı.
Kaynak: İHA