Çanakkale Öğretmenevi Yapım Çalışmaları Başladı

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan ve Ak Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan’ın girişimleriyle yeni inşaatının çalışmalarına başlanılan Çanakkale Öğretmenevi, 2017 Mart ayında hizmete açılacak.

Çanakkale Öğretmenevi Yapım Çalışmaları Başladı
7 ay önce yıkım işlemi tamamlanan ve 26 Nisan 2016 yılında ihaleye çıkarılan yeni Çanakkale Öğretmenevi’nin inşaat bedeli ise 1 Milyon 232 Bin TL olduğu bildirildi.

310 gün sürmesi beklenen inşaatın 2017 Mart ayında tamamlanması bekleniyor.

Bin 287 metrekare alan üzerine yapılan yeni Öğretmenevi binasında zemin kat, 4 kat ve çatı katı yer alacak. Zemin katta bekleme odası, idari ofis, resepsiyon, kazan dairesi, engelli wc ve içerisinde mutfağında bulunacağı lokal de yer alacak. 1’inci katında, 2 adet idari ofis, bay ve bayan tuvaletleri ile sergi salonu bulunacak. 2’inci katında bay ve bayan mescitler 2 adet abdest alma mahalli, kat deposu ve 2 adet vip odası olacak. 3’üncü katında, 2 adet idari ofis, bay ve bayan tuvaletleri ile içinde ikram servis mutfağı olan toplantı salonu yer alacak. 4’üncü katında, yemek hazırlama bölümü ile içerisinde wc bulunan restoran bölümü olacak. Çatı katında ise deniz tarafında 33,15metrekarelik bir teras ve yol tarafında da jeneratör için bir teras bulunacak.
Kaynak: İHA