Sağlık Müzesi'nin 'Sessiz' Ziyaretçileri

Trakya Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Dayanışma Derneği üyeleri, işitme engelli öğrencilere Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni işaret diliyle anlattı

Trakya Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Dayanışma Derneği üyeleri, işitme engelli öğrencilere Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni işaret diliyle anlattı.

Dernek üyeleri, Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Okulu öğrencilerine müzedeki, tıp medresesi, şifahane, eczane, ilaç deposu, poliklinik hizmet ve yönetici odalarını gezdirdi.

Trakya Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Öztürk, işitme engelli öğrencilerin külliyenin tarihi önemini yerinde görerek kavradığını anlattı.

Öğrencilerle vakit geçirmeyi sevdiklerini belirten Öztürk, 'Yaptığımız birçok programda onlara yer veriyoruz. Mutlu olduklarını görmek bizleri de mutlu ediyor. Öğrencilerin tarihi mekanları yerinde görmesi ve öğrenmesi akılda kalıcılık açısından çok önemli. Biz de öğrenciler için elimizden geleni yapıyoruz. Onların nelere ihtiyacı var analiz ediyoruz. Buradaki ziyaretimizin ardından ise Türkiye'nin ikinci büyük şehitliği olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'ni ziyaret edeceğiz.' diye konuştu.

Okul Müdürü Leyla Ateş ise işitme engelli öğrencilerin dokunarak öğrendiğini söyledi. Öğrencilerin tarihi birebir yaşayarak öğrendiğini dile getiren Ateş, 'Okulda anlattığımız bilgileri burada pekiştirdik. Burada bulunmaktan mutluyuz. Etkinliğin çocuklarımıza katkı sağladığını düşünüyoruz.' dedi.

İşitme engelli öğrenci Kevser Dudu Yılman işaret diliyle yaptığı açıklamada, Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin huzur verici bir yer olduğunu söyledi. Müzeyi ilk kez gezdiğini anlatan Yılman, kendilerine bu fırsatı sağlayanlara teşekkür etti.

İşitme engelli öğrenci Abdülkerim Alemdar da daha önce ailesiyle müzeyi gezdiğini ancak bu kez tarihsel anlamda daha çok bilgi edindiğini kaydetti.
Kaynak: AA