İzmit'te Her Ay 40 Bin TL'lik Konteyner Yakılıyor

İzmit’te bilinçsiz ve kasıtlı kullanım yüzünden, her ay 35-40 bin TL değerinde 80 çöp konteynerinin yakılarak kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

İzmit'te Her Ay 40 Bin TL'lik Konteyner Yakılıyor
İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ayda ortalama 70-80 konteynerin bilinçsiz ve kasıtlı kullanım yüzünden yakılarak hurdaya çıktığını söylediler. Yetkililer vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyararak, “Bir konteynerin yaklaşık maliyeti 500 TL. Her ay hurdaya çıkan konteynerler yüzünden 35-40 bin Lira yok olup gitmektedir. Konteynırlar, vatandaşların ödedikleri vergilerle alınıyor. Konteynırların özellikle yanıcı maddelerce kullanılamaz hale gelmesini anlamak mümkün değil. Plastik konteynerlere yanıcı madde atılmaması konusunda defalarca uyarıda bulunmamıza rağmen bazı kişiler kasıtlı olarak konteynerlere yanıcı madde atarak yanmasına neden oluyor” dediler.

İlgililer, konteynerlere zarar verenlerin mobese kameraları sayesinde tespit edilip haklarında yasal işlem yapılması için çalışma başlatıldığını da söylediler.
Kaynak: İHA