Şehitkamil Belediyesinden 'Yeşeren Kalem' Dağıtımı

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Yeşeren Kalemler' projesi kapsamında okullarda dağıtılan kalemler toprağa dikildi. Öğrenciler, saksıda çiçeğe ve sebzeye dönüşen kalemlere yoğun ilgi gösterdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Şehitkamil Vali Muammer Güler İlkokulunda kalem dağıtıldı.

Yeşeren kalemler, kullanıldıktan sonra çöpe atılmak yerine toprağa dikildi. Kalemlerde 10 çeşit bitki yer alıyor. Özel kapsüllü kalemler, toprakla buluşunca 14 ile 28 gün içerisinde çiçeğe veya sebzeye dönüşüyor. Öğrenciler, Türkiye'de ilk defa uygulanan Yeşeren Kalemler Projesi ile yaşayarak öğrenmenin hazzını yaşadı.

Vali Muammer Güler İlkokulu Sınıf Öğretmeni Metin Tuncer, çevre bilincinin arttırılması amacıyla hayata geçirilen projenin önemini belirtti.

Proje kapsamında öğrencilere dağıtılan kalemleri okul bahçesine diktiklerini kaydeden Tuncer, 'Her gün sulama ve bakım yapacağız.' ifadesini kullandı.

Öğrenciler de kalemler yeşerince okul bahçesini daha da güzelleştireceğini kaydetti.

Öte yandan öğrencilere MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında Şehitkamil Belediyesi MÖP Tesisi'nde geri dönüştürülen atıklardan üretilen cetvel, silgi, kalem ve kalemtıraştan oluşan eğitim seti de dağıtıldı.

Kaynak: AA