Aylin Nazlıaka'nın fezlekeleri 10 yıl hapsi gösteriyor

Aylin Nazlıaka hakkındaki “kaçak su” ve “hâkime hakaret” dosyaları dokunulmazlıkların kaldırılması ile savcılığa gönderilecek.

Aylin Nazlıaka'nın fezlekeleri 10 yıl hapsi gösteriyor
Aylin Nazlıaka'nın fezlekeleri 10 yıl hapsi gösteriyor
Eski CHP'li, Ankara Bağımsız Milletvekili Nazlıaka'nın 10 yıla kadar hapisle yargılanması bekleniyor.

DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILDI

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda 376 oyla kabul edilerek yasalaştı.

Yasanın ardından Meclis'teki 148 milletvekiline ait 787 dosya, 15 gün içinde savcılıklara gönderilecek. Yargılanacak olan milletvekillerinden biri de eski CHP'li, şimdi ise Ankara Bağımsız Milletvekili olan Aylin Nazlıaka..

KAÇAK SU


Eylül 2014'te eski CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın ikamet ettiği Gaziosmanpaşa Mahallesi Kaptanpaşa Sokak'ta inceleme yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Nazlıaka'nın villasında kaçak kuyu suyu kullandığını tespit etmişti.

HAKKINDA FEZLEKE DÜZENLENDİ

28 bin 418 TL para cezası kesilen CHP'li Nazlıaka hakkında ASKİ avukatları kaçak su kullanmaktan dolayı suç duyusunda bulundu. Açılan davaya takipsizlik verilmesini, 'Gökçek'e yargı tokadı' diyerek kutlayan Aylin Nazlıaka, ASKİ ekipleri tarafından karara itiraz edilmesi ile adeta bir şok yaşadı.

İtiraz kararını değerlendiren Ankara Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararını bozarak kaçak su kullanmaktan Nazlıaka hakkında fezleke düzenlenmesine karar vermişti..

KARARI VEREN HAKİME HAKARET

Hakkında fezleke düzenlenmesini hazmedemeyen Aylin Nazlıaka, Twitter hesabı üzerinden kararı veren hakimi hedef göstermişti.

Kararı veren hâkimi partili olmakla itham eden Nazlıaka'nın kişiler arasında aleni olmayan konuşmanın kayda alınarak konuşmaların basın yoluyla yayınlanması ve kamu görevini yapan hâkime hakaret suçlarını işlediği konusunda yeterli delil olduğuna kanaat getiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa'nın 83. Maddesi gereğince dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye talepte bulunarak suç duyurusunda bulunmuştu.

GAZETECİYE TEHDİT

Nazlıaka hakkında düzenlenmiş bir de gazeteciyi tehdit fezlekesi bulunuyor..

HESAP VERECEK

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından dosyaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek olan Bağımsız Milletvekili Nazlıaka, hakim karşısına çıkarak yargılanacak.

Sabah Ankara'ya konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in avukatı Fatih Atalay, 'Kaçak su ve hakime hakaretten daha önceleri dokunulmazlığı kalkınca Nazlıaka'nın yüce Türk yargısı önünde hesap vereceğini söylemiştik. İşte o beklenen gün geldi. Şimdi Aylin Nazlıaka, hakim karşısına çıkarak hesap verecek' dedi.

Aylin Nazlıaka'nın hakkındaki fezlekelerden dolayı 10 yıla kadar yargılanabileceği ifade ediliyor..